Olimpijski festival bo potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, 17. 10. 2015.

0
539

V soboto, 17. oktobra 2015, bo od 9. do 18. ure na Kongresnem trgu v Ljubljani, v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in nacionalnih panožnih športnih zvez, potekal Olimpijski festival s športnimi asi. Namen festivala je ponuditi otrokom priložnost, da pobliže spoznajo čim več različnih športov in se v njih preizkusijo z najboljšimi slovenskimi športniki, ob tem pa se morda navdušijo in šport vključijo v življenjski vsakdan. Na enem mestu bodo lahko vsi, ki jih zanima aktivno življenje, pobliže spoznali več kot 25 različnih športov in vrhunskih športnikov, med njimi tudi slalomska asa Petra Kauzerja in Benjamina Savška, pa tudi Dejana Zavca, Aljaža Pegana, Marko Miliča in številne druge.

Dogodek je namenjen predvsem otrokom in njihovim staršem, ki bodo lahko v celodnevnem športnem dogajanju in pestrem spremljevalnem programu spoznavali, kako pomembno za zdravje je ukvarjanje s športom ter kako lahko šport pozitivno vpliva na življenje in oblikuje pogled na svet, krepi osebnost in vrednote, ki nas vodijo tudi v drugih življenjskih preizkušnjah.

Za vse udeležence Olimpijskega festivala s športnimi asi bodo pripravili tudi kolajne. Več kot 25 športnih izzivov, skozi katere bodo lahko osvojili odličja, bo namreč čakalo vse športne navdušence, predvsem pa otroke in starše, saj je Olimpijski festival s športnimi asi namenjen prav njim. Za vsak opravljen izziv bodo udeleženci v posebno brošuro, ki jo bo ob tej priložnosti izdal Olimpijski komite Slovenije in v kateri bodo predstavljeni vsi športni izzivi, prejel nalepko »opravil kot AS«, zavarovalnica Adriatic Slovenica pa bo za vse prave ase pripravila posebne medalje »Ti si naš AS«.

Na festivalu bo, poleg preizkusa v športnih izzivih, tudi obilo zabave za vse, ki morda še niso športni navdušenci, od poslikave obraza, do plesnih delavnic in spretnosti čarodeja Tonija. Dogodek bo povezoval priljubljeni otroški lik Ribič Pepe, za zabavo ob koncu športnega dne pa bodo poskrbeli člani skupine Čuki.

 

Prijavite se na www.olympic.si, kjer je na voljo več informacij o dogajanju na Kongresnem trgu. Prvih 100 prijavljenih pa čakajo še posebne nagrade.