Organizacijske priprave na evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah.

0
541

Slovenija bo letos gostila dve veliki kajakaški tekmovanji – evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah in tekmo svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Prvenstvo stare celine v spustu bo gostila Soča, in sicer med 14. in 18. majem 2019.

Priprave na majsko evropsko prvenstvo so že stekle, aktivno pa so se v organizacijo znova vključili tudi predstavniki občin Bovec in Kobarid, ki sta bili pomemben del organizacije prvenstva že leta 2013, ko je Soča nazadnje gostila prvenstvo v spustu na divjih vodah.

V Bovcu je potekal sestanek organizacijske ekipe, v kateri so poleg predstavnikov Kajakaške zveze Slovenije in Kajak kluba Soške elektrarne, tudi župana občin Bovec in Kobarid Valter Mlekuž in Marko Matajurc, direktorica uprave občine Bovec mag. Katarina Barbara Ostan, ravnatelja OŠ Bovec in OŠ Kobarid Iztok Kenda in Melita Jakelj, predsednik GZ Bovec Boris Zorko, poveljnik GZ Bovec Uroše Kemper, predstavnik PGD Kobarid Mitja Ivančič, zastopnik GIZ raftarjev Dolina Soče Adis Hrovat, vodja Medobčinske uprave Suzana Konec ter Robert Trampuž, ki bo v organizacijskem odboru skrbel za protokol in spremno dogajanje.

Na sestanku so se med drugim dogovorili, da si bodo učenci OŠ Bovec in OŠ Kobarid evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah ogledali v okviru športnega dne, poleg športnega dogajanja pa se obetajo tudi dodatne aktivnosti ter večerno dogajanje.

Otvoritev evropskega prvenstva bo v torek v Bovcu, kjer bo v soboto po koncu tekmovanj tudi uradni zaključek prvenstva. V sredo bo na sporedu posamična preizkušnja v klasičnem spustu, v četrtek ekipna tekma v klasiki, v petek pa posamične kvalifikacije v sprintu na divjih vodah. V soboto tekmovalke in tekmovalce najprej čaka ekipna tekma v sprintu, nato pa še posamični finale.

 

Foto: Milan Štulc

Vir: https://obcina.bovec.si/2019/01/17/sestanek-za-organizacijo-evropskega-prvenstva-kajak-kanu-soca-2019/?fbclid=IwAR3dlEAsiPMtWzFWVpcP6MGNujsD7jhWdCaRg8MAbXPCfNQnI7ruYiazjxI#prettyPhoto