Peter Kauzer: »Iz dneva v dan imam boljši občutek«.

0
587

Manj kot 200 dni pred začetkom olimpijskih iger v Riu de Janeiru se tekmovalci in tekmovalke vneto pripravljajo na vrhunec letošnjega športnega leta. Večina slalomistov na divjih vodah tako že trenira v toplih krajih ali pa se bodo tja odpravili v prihajajočih dneh. Po treh zimah, ki jih je preživel na treningu v Združenih arabskih emiratih, se je Peter Kauzer tokrat znova podal v Avstralijo.

V deželi tam spodaj je Kauzer opravil že dober del treninga, saj je na olimpijsko progo v Penrithu odpotoval v prvih januarskih dneh. »Trenutno gre vse po planu. Na vodi imam iz dneva v dan boljši občutek. Odlično je tudi, da do sedaj še ni bilo preveč ljudi, se bo pa s tem tednom to spremenilo, tako da sem v preteklih dneh rajši naredil kakšen trening več,« je uvodoma dejal Hrastničan.

Kauzerja, ki ga v bližini Sydneyja čaka še dobrih pet tednov priprav, tokrat spremljata tudi žena in hči, tako da mu v času, ko ne trenira, ni prav nič dolgčas: »Pogrešal sem priprave v Avstraliji. Super je to, da imam svoj mir, da sem tu z družino, ob koncu tedna pa se mi bo pridružil še oče. Pogoji za trening in priprave na olimpijsko leto so idealni. V Avstraliji sem vedno opravil najbolj kvaliteten trening v zimskem obdobju. Predvsem je pomembno to, da imam svoj mir.«

Čeprav v deželi kengurujev in koal trenirajo tudi nekateri drugi slovenski reprezentanti, veliko treninga Peter opravi z najboljšimi tujimi tekmovalci, med katerimi so nosilci kolajn z največjih tekmovanj: »Treniram z Molmentijem, Halčinom, Prindišem in Fordom. Na nekaj treningov so me povabili Avstralci, kar je sploh odlično, ker imajo svoj termin za trening in so že v vrhunski formi, saj jih čez dva tedna čakajo izbirne tekme za olimpijske igre.«

Med enim izmed treningov je nekaj preplaha na olimpijski progi povzročila rjava kača, ki velja za drugo najbolj strupeno kačo na svetu. »Sam sem sicer veslal na mirni vodi, ampak so imeli kar projekt, kako jo odstraniti. Zaprli so vodo v kanalu, tako da je prišla na cilj, potem pa so prišli gasilci in jo varno odstranili. Kaj moremo. Smo pač v deželi, kjer je veliko nevarnih živali,« je zaključil lanski zmagovalec serije tekem za svetovni pokal.

 

Nevarno kačjo obiskovalko si lahko ogledate v videu, za katerega je poskrbel Italijan Daniele Molmenti:

Brown Snake at White Water Stadium in Penrith ( AUS )

A classic training in Australia……Corpo Forestale dello Stato, Forestale Gruppo Sportivo, Federazione Italiana Canoa Kayak, Double Dutch Paddles, Nelo Kayaks, Montura, sandiline….

Objavil/a Daniele Molmenti dne 18. januar 2016