Peter Kauzer na svetovnem pokalu v Tacnu do drugega mesta.

0
583

Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu še drugo leto zapored priveslal do drugega mesta. Na Savi ga je tokrat ugnal Šved Isak Ohrstrom. V prvem finalu na tekmah svetovnega pokala v karieri je bil Vid Kuder Marušič peti. Med kajakašicami je bila Eva Terčelj četrta, Ajda Novak pa peta.

V nekoliko okrnjeni konkurenci so danes podelili prve komplete kolajn na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu. Kolajno srebrnega leska si je okoli vratu nadel Peter Kauzer, ki je bil natanko pol sekunde počasnejši od Šveda Isaka Ohrstroma. Na tretje mesto pa je tokrat priveslal Brazilec Pedro Goncalves.

Ob prihodu v cilj je Kauzer nezadovoljno odmahnil z rokami, po podelitvi kolajn pa povedal: “V finalu sem želel odpeljati takšno vožnjo kot v polfinalu, a mi od starta do cilja ni steklo, tako da sem se mučil celo pot. S takšno čudno sezono sem na koncu zadovoljen, dve mednarodni tekmi, dve drugi mesti. Lahko bi bilo boljše, rezultatsko sem si želel več. Tako pozno se je bilo zelo težko motivirati, pa še imeli smo bolj zimsko kot jesensko vreme. Na koncu sem zadovoljen z novo kolajno. Čeprav je okrnjena konkurenca, sem moral vseeno pokazati dobro vožnjo.”

V finalu je veslal še Vid Kuder Marušič, ki se je letos prvič uvrstil v člansko reprezentanco, in bil odličen peti. Na progi je bil zelo hiter, usoden je bil dotik, saj je za zmagovalcem zaostal za 1,86 sekunde. “Lotil sem se podobno kot vsake mednarodne tekme do sedaj. Tu se res pozna, da je domač teren in se je veliko lažje prilagajati vodi in reševati stvari sproti. Z nastopom sem zadovoljen, škoda pa dotika,” je povedal Kuder Marušič.  V polfinalu je nastopil še Niko Testen, ki je na koncu zasedel 16. mesto.

Blizu kolajni sta bili kajakašici Eva Terčelj in Ajda Novak, ki sta bili četrta in peta. Novakova se je za las uvrstila v veliki finale, a nato ponujeno priložnost dobro izkoristila, kar ji je prineslo peti rezultat tekmovanja: “Niti v kvalifikacijah niti v polfinalu nisem našla pravih občutkov, a sem vztrajala in se uspela uvrstiti v finale. Vesela sem, da mi je uspela tekoča vožnja, da sem se kljub napaki v zgornjem delu uspela zbrarti in odpeljati do konca.”

Bolj razočarana je bila Eva Terčelj, ki je s četrtim mestom sicer dosegla lep rezultat, a s prikazanim ni bila zadovoljna, saj je imela kar dva dotika: “Razočarana sem zaradi dotikov. Res sem si želela čiste vožnje, zato sem tudi napadalno startala. Vseeno so se pripetile napake, na koncu sem ponovno le malo od stopničk, ampak takšen je šport.”

Za dvojno zmago sta poskrbeli Francozinji Romane in Camille Prigent, sestrični, ki prihajata iz povsem kajakaške družine, tretja pa je bila Američanka Evy Leibfahrt.  

V nedeljo se bodo na Savo podale še kanuistke in kajakaši, ki jih ob 9. uri čakajo polfinalne vožnje, ob 11.30 pa še finale. Slovenske barve bodo zastopali Alja Kozorog, Lea Novak, Jure Lenarčič, Benjamin Savšek in Luka Božič.

 

Rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/ljubljana-tacen-2020/results