Peter Kauzer šesti, Eva Alina Hočevar deseta v Bratislavi.

0
578

V Bratislavi se je zaključila druga tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Zadnji tekmovalni dan smo imeli v finalih dva predstavnika. Prvič si je finalni nastop med kanuistkami na tekmah svetovnega pokala priveslala Eva Alina Hočevar, ki je bila na koncu deseta, Peter Kauzer pa je zasedel šesto mesto.

Zadnja preizkušnja svetovnega pokala preden se karavana prihajajoči teden preseli v Tacen je bila v Bratislavi, kjer je v soboto do brona priveslal kanuist Luka Božič. V nedeljskem delu tekmovanja sta si finale priveslala mladinka Eva Alina Hočevar med kanuistkami in kajakaš Peter Kauzer.

17-letna kanuistka Eva Alina Hočevar je na zahtevni progi v Bratislavi v polfinalu svojo nalogo opravila z odliko. Z dvema sekundama in 17 stotinkami zaostanka za vodilno po polfinalu Nemko Andreo Herzog je namreč zasedla tretje mesto, ki si ga je delila z Ukrajinko Viktorio Dobrotvorsko, in se tako zanesljivo uvrstila v finale. Žal se ji druga vožnja dneva ni tako posrečila. Na progi je prejela 108 kazenskih sekund, ki so jo na koncu uvrstile na deseto mesto.

Med kanuistkami je v polfinalu veslala tudi Alja Kozorog, ki je bila 27. in tako obstala v tej fazi tekmovanja. Zlate kolajne se je z najboljšo finalno vožnjo veselila Francozinja Claire Jacquet, druga je bila predstavnica Andore Monica Doria Vilarrubla, tretja pa Brazilka Ana Satila.

V konkurenci kajakašev je v finalu veslal Peter Kauzer, ki je bil znova med najhitrejšimi, a še tretjo tekmo v letošnji sezoni največjih mednarodnih tekmovanj končal s pribitkom 50 kazenskih sekund. Tokrat je zasedel šesto mesto, brez 50 kazenskih sekund pa bi doseženi čas zadostoval za tretje mesto. Kar polovica kajakašev v finalu je nastop končala z najmanj 50 kazenskimi sekundami. V polfinalu sta nastopila še Niko Testen in Martin Srabotnik. Srabotnik je bil 20., Testen pa 29.

Zmagal je domačin – Slovak Andrej Malek, drugi je bil Poljak Michal Pasiut, tretji pa Francoz Boris Neveu.

Prihodnji teden bo tretja tekma svetovnega pokala potekala na Savi. V petek bodo na vrsti kvalifikacije, v soboto polfinale in finale kanuistov in kajakašic, v nedeljo pa še polfinale in finale kanuistk in kajakašev. Že v sredo bo na Ljubljanici potekal tradicionalni promocijski paralelni slalom.

 

Foto: Martin Dorda