Po dveh mladinskih izbirnih tekmah v najboljšem položaju Nejc Polenčič.

0
499

Mladinci so v Solkanu opravili s prvima izbirnima tekmama v slalomu na divjih vodah. Po dveh nastopih je v kanuju v najboljšem položaju Nejc Polenčič, ki je bil obakrat najboljši. Med kajakaši sta zmagi dosegla Štefan Božič in Vid Oštrbenk, med kajakašicami pa Eva Alina Hočevar in Zala Zanoškar.

Mladi slalomisti na divjih vodah so se tokrat v Solkanu na progo podali dvakrat, vsaka izmed voženj pa je štela posebej, tako da so v sklopu izbirnih tekem pridobili dva rezultata, naslednji konec tedna v Tacnu pa bodo pridobili še dva. Prihodnji vikend v Ljubljani z izbirnimi tekmami pričenjajo tudi člani, ki jih po tekmi v Tacnu čakata še dve tekmi v Bratislavi (prvi vikend v maju).

V uvodnem kvalifikacijskem vikendu na Soči se je najbolj izkazal kanuist domačega kluba Nejc Polenčič, ki je bil najboljši tako v dopoldanski kot popoldanski tekmi. Tudi drugo in tretje mesto sta obakrat zasedla ista tekmovalca. V obeh preizkušnjah je bil namreč drugi Juš Javornik, tretji pa Jaka Bernat (oba člana Kanu kluba Simon).

Bolj razburljivo je bilo med kajakaši. Na prvi tekmi so se na prva tri mesta namreč uvrstili Štefan Božič iz Kajak kluba Soške elektrarne, drugo in tretje mesto pa sta si priveslala Lan Tominc in Jan Ločnikar iz Kajak kanu kluba Nivo Celje. V popoldanskem nastopu pa je vrh razpredelnice zasedel kajakaš čateškega kluba Vid Oštrbenk, ki je bil 14 stotink hitrejši od člana Kajak kanu kluba Ljubljana Ulana Valanta ter dobre pol sekunde hitrejši od predstavnika Soških elektrarn Andraža Pavšiča.

Med kajakašicami je s prvim nastopom najbolje opravila Eva Alina Hočevar. Lanskoletna svetovna mladinska prvakinja in evropska podprvakinja je bila več kot štiri sekunde hitrejša od predstavnice celjskega kluba Zale Zanoškar, na tretje mesto pa je priveslala članica solkanskega kluba Sara Belingar. V drugem nastopu je Hočevarjeva naredila veliko napako, tako da so prva tri mesta zasedle Zala Zanoškar, Helena Domajnko (KKK Ljubljana) in Sara Belingar.

Eva Alina Hočevar je bila edina mladinka, ki se je na progo podala tudi v kanuju.

Kot že omenjeno mladince čakata še preizkušnji naslednji teden v Tacnu, kjer bo potekala tekma za točke ICF in obenem za evropski pokal v slalomu na divjih vodah, prva dva rezultata v sklopu letošnjih izbirnih tekem pa bodo pridobili tudi člani.