Podpis pogodbe s pokroviteljem akcije Voda za vedno – Coca Cola

0
552

Coca-Cola Beverages Slovenija d.d. in Kajakaška zveza Slovenije sta v svoji skrbi za varovanje čistih vod in ohranjanja slovenskih rek 10. 12. 2003 podpisala pogodbo o akciji, ki bo potekala v letu 2004 – Voda za vedno.


Akcija Voda za vedno bo sestavljena iz treh delov. Rekreativne prireditve, ekološki tabori in tekmovalni sistem za najmlajše.


Rekreativna prireditev Slovenske reke, bo v letu 2004 prvič potekala po slovenskih rekah in bo namenjena najširšemu krogu rekreativnih kajakašev. Sestavljena bo iz 11. rekreativnih spustov po 11. slovenskih rekah. Poseben poudarek bo na spoznavanju slovenskih rek in problematiki onesnaževanja in varovanja slovenskih rek.


Ekološki tabori bodo namenjeni najmlajšim. Seznanjali se bodo s problemi onesnaževanja ter varovanja slovenskih rek. Ekoloških tabori bodo naslednje leto organizirani na Kolpi in Krki. Strokovnjaki s področja ekologije bodo mladim predstavili zapletenost rečnih ekosistemov ter nujnosti obvarovanja rek. Naloga kajakašev in sploh vseh športnikov, ki pridejo v stik z vodami je, da jih ohranjamo čiste ter skrbimo ta ravnovesje vodnih ekosistemov.


Mladi, ki šele začenjajo tekmovalno pot, bodo tudi naslednje leto tekmovali v Slovenskem pokalu, ki ga bo letos sponzorirala Coca Cola in bo nosil ime Pokal Poweraide.