Ponomarenko Janićeva 7., Ostermanova 17. na 200m; Zakrajšek 11., Oven 12. na 5000m.

0
537

V Duisburgu se je zaključila druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Kajakašica Špela Ponomarenko Janić je veslala v finalu A na 200 metrov, kjer je ciljno linijo prečkala kot sedma. Na isti razdalji je Anja Osterman v finalu B končala tekmo kot 8., v finalu C na 500 metrov je bil Simon Oven 8., ob koncu tekmovalnega programa pa sta Oven in Jošt Zakrajšek nastopila še na 5000-metrski razdalji. Zakrajšek je zasedel 11. mesto, Oven pa je bil mesto za njim.

Za najboljši slovenski dosežek zadnjega tekmovalnega dne svetovnega pokala v Nemčiji je poskrbela Špela Ponomarenko Janić, ki je veslala v velikem finalu kajakašic na 200 metrov. Primorka je veslala hitreje kot v polfinalu, tako da je ob prihodu v cilj zasedla sedmo mesto. S tem je izenačila uvrstitev s prve tekme za svetovni pokal, ki je bila prejšnji konec tedna v portugalskem Montemor-o-Velhu. Na isti razdalji je nastopila tudi druga slovenska predstavnica v Nemčiji Anja Osterman, ki je veslala v finalu B. Tam je zasedla osmo mesto, kar ji je v končni razvrstitvi prineslo 17. mesto. Zmage na 200 metrov se je veselila Poljakinja Marta Walczykiewicz, druga je bila Rusinja Natalija Podolskaja, tretja pa Španka Teresa Portela.

V finalu C na 500 metrov je veslal Ljubljančan Simon Oven, ki je z dobrimi petimi sekundami zaostanka za zmagovalcem skupine Petrom Gellejem s Slovaške zasedel osmo mesto. V končni razvrstitvi svetovnega pokala kajakašev na 500-metrski razdalji je to pomenilo 26. mesto. V finalu A je bil najboljši Avstralec Kenny Wallace, drugi je bil Poljak Pawel Szandrach, tretji pa Bolgar Miroslav Kirčev.

V zadnji preizkušnji kajakašev druge tekme svetovnega pokala sta nastopila Jošt Zakrajšek in Simon Oven, ki sta se podala na 5000-metrsko preizkušnjo. Podobno kot Ponomarenko Janićeva je tudi Jošt Zakrajšek izenačil dosežek preteklega vikenda – bil je enajsti. Le mesto za njim – kot 12. – pa je tekmo na najdaljši razdalji končal reprezentančni kolega Simon Oven.  Tako kot na 500 metrov je tudi na tej razdalji slavil Avstralec Kenny Wallace, drugi je bil Nemec Max Hoff, tretji pa Belorus Aleh Jurenia.

Sprinterje na mirnih vodah prihodnji konec tedna čaka še zadnja letošnja preizkušnja za svetovni pokal. Najboljši sprinterji na svetu se bodo za kolajne merili na Danskem.

 

Rezultati: http://results.imas-sports.com/kanuduisburg/regatta.php?competition=wettkampf_125

Posnetek nedeljskih final (s Špelo Ponomarenko Janić): https://www.youtube.com/watch?v=dNT-cAfaA3g