Pred slalomisti generalka za EP

0
440

Ljubljana, 21. junija (STA) – Kajakaše in kanuiste čaka prihodnji teden letošnje evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah (29.6. – 2.7.). Eden vrhuncev letošnje sezone bo potekal na francoskem prizorišču L”Argentiere – La Besse, ki ga je slovenska reprezentanca že uspela preizkusiti, ko se je vračala z zadnje tekme letošnjega svetovnega pokala v Seu d”Urgellu. Prav slednje tekmovanje je varovancem trenerja Fedje Marušiča s prvim mestom Petra Kauzerja in tretjim Dejana Kralja vlilo optimizma pred prvenstvom stare celine.

Reprezentanti se na prizorišče evropskega prvenstva odpravljajo že v nedeljo, tako da bodo izkoristili še kakšen dan za trening. V Francijo bodo odpotovali kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, kanuisti Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Marko Mihelič, kajakašica Nina Mozetič in kanuista v dvosedu Aljaž Kulovec ter Simon Hočevar. Tekmovanja se pričnejo v petek, 30. junija, s kvalifikacijami za kanuiste in kajakašice ter ekipnima tekmama 3 x C-1 in 3 x K-1ž.

Na lanskem evropskem prvenstvu v Tacnu je Kauzer osvojil drugo mesto v kajaku, skupaj s Kraljem in Andrejem Nolimalom pa je bila trojica prva. Hrastničan meni, da lahko uspeh glede na trenutno pripravljenost ponovijo: “EP je pred vrati, dobro smo trenirali, kar se je videlo tudi na zadnji tekmi svetovnega pokala. Žal mi je, da sem prvi dve tekmi odpeljal slabše, da nisem pokazal tistega, kar znam, no, to sliko mi je uspelo popraviti v Seu d”Urgellu. Počutje je dobro, forma tudi, na EP gremo po dober rezultat. Tudi na današnjem treningu smo ekipno odpeljali dobro, nismo čakali eden na drugega, tako da lahko tudi v moštveni vožnji posežemo visoko.”

Za uvod v prvenstvo stare celine se bodo slovenski kajakaši pomerili že na petkovi tekmi na Ljubljanici, ko bo na sporedu paralelni slalom za nagrado mesta Ljubljana. Svoje sodelovanje na omenjenem tekmovanju so potrdili tudi nekateri tuji tekmovalci, sodelovali naj bi slalomisti iz Francije, Slovaške in Nemčije. Poleg omenjenih reprezentanc pa bo že dan kasneje v Tacnu na mednarodnem slalomu Alpe Adria moč videti še Avstralce, Avstrijce, Italijane, Srbe, Hrvate, Kanadčane, Američane, Novozelandce in Japonce. Omenjena tekma bo pomembna tudi za slovenske kanuiste, saj bo ta veljala kot zadnja izbirna tekma za letošnje svetovno prvenstvo v Pragi (2. do 6. avgust).

Vodstvo Kajakaške zveze Slovenije je ob tem predstavilo še eno tekmovanje, in sicer enega vrhuncev divjevodaške sezone na slovenskih tleh. Solkan bo od 6. do 9. julija gostil mladinsko svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, po besedah vodje tekmovanja Jakoba Marušiča pa se je za prvenstvo že doslej prijavilo kar 42 držav.
 
Povezava na prejšnje EP:
http://www.euro-tacen2005.si/1/?pID=1


Povezava na letošnje EP:
http://www.paysdesecrins.com/ecrins2006/en/index.shtml