Pred slalomisti še dve izbirni tekmi, v nedeljo tudi za naslove državnih prvakov.

0
529

Pred slalomisti na divjih vodah je še en izjemno pomemben vikend, ki bo podal imena tistih, ki bodo v letošnjem letu slovenske barve zastopali na največjih mednarodnih tekmovanjih. Poleg mest v reprezentanci pa bodo na nedeljski tekmi lovili tudi naslove državnih prvakov, saj bo v Tacnu potekalo državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah.

Tako kot pretekli vikend, ko so slalomisti in slalomistke na Savi nastopili na prvih dveh izbirnih tekmah za sestavo članske reprezentance, bo v soboto za razvrstitev izbirnih tekem štela boljša izmed dveh voženj, v nedeljo pa le finalna. Spomnimo, tekmovalci in tekmovalke bodo na izbirnih tekmah pridobili štiri rezultate, na koncu pa jim bodo v boju za reprezentančno mesto šteli najboljši trije. Izbirne tekme so tudi ena izmed postaj v lovu na olimpijsko vozovnico, saj bo rezultat izbirnih tekem skupaj z rezultatom lanskega svetovnega prvenstva v Londonu in uvrstitvijo na majskem evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu štel v izboru olimpijcev, ki bodo odpotovali v Rio de Janeiro.

Tekmi se bosta v soboto in nedeljo začeli ob 10.30 s prvo vožnjo v vseh kategorijah, druga vožnja pa bo sledila ob 13. uri. Na nedeljskem državnem prvenstvu bodo po posamičnih vožnjah na sporedu še ekipne tekme.

 

Več podrobnosti o tekmovanju lahko najdete v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/RAZPIS_ZA_MEDNARODNI_SLALOM_IN_DP_ČLANI_23.,24_.4_.2016__Wk53.pdf

Rezultati bodo na voljo na: http://www.timing-mojstrana.com/