Pred slalomisti svetovni pokal v Pragi, pred spustaši pa v Celju

0
28

Pred nami je še en pester kajakaški konec tedna. Slalomisti na divjih vodah bodo v Pragi tekmovali na prvi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni, spustaše pa po pravkar zaključenem svetovnem prvenstvu v Treignacu čakajo še tri tekme za svetovni pokal v Sloveniji.

V četrtek bo na Savi Dolinki pri Bledu potekal klasični spust za svetovni pokal, ki se bo začel ob 10. uri. Tekmovanje bi sicer moralo potekati med Žalcem in Celjem, a vodostaj Savinje žal ne omogoča izvedbe klasike, zato so jo prestavili na Gorenjsko. Glavni del svetovnega pokala prihaja v petek in soboto, ko se na celjski Špici znova obeta spektakel. V petek se bodo kvalifikacije sprinta začele ob 16. uri, finale pa ob 21. uri. Tudi v soboto se obeta večerna tekma. Kvalifikacije se bodo začele ob 14. uri, finale pa ob 19.00. Po zaključku tekmovanja sledi še koncert. Na oder bodo stopili Pero Lovšin in Španski borci.

Na treh letošnjih tekmah za svetovni pokal v spustu na divjih vodah pričakujejo tekmovalke in tekmovalce iz Francije, Nemčije, Italije, Češke, Slovaške, Švice, Velike Britanije, Avstrije, Belgije, Srbije, Hrvaške, Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine, Ukrajine in Madžarske, kakor tudi Avstralije in Združenih držav Amerike.

Manjkali ne bodo niti naši reprezentanti. Izkušeni četverici kajakašev, ki so slovenske barve zastopali na svetovnem prvenstvu Nejcu Žnidarčiču, Simonu Ovnu, Anžetu Urankarju in Timu Novaku, se bosta pridružila še mlada Tjaš Til Kupsch in Matija Preskar, v kanuju bodo slovenske barve zastopali Blaž Cof, Nejc Gradišek, Martin Gale in Leon Breznik, med kajakašicami pa Ana Šteblaj in Živa Jančar. Start Nike Ozimc je zelo vprašljiv. Mlada kajakašica si je na SP v Franciji namreč poškodovala ramo, zaradi česar so ji priporočili mirovanje, a je želja po nastopu na domači tekmi zelo velika, tako da upa, da bi ob pomoči protibolečinskih sredstev na Savinji vendarle lahko startala.

V petek in soboto si bo mogoče finalne tekme sprinta iz Celja ogledati v neposrednem prenosu na Sport Klubu 3, kakor tudi v spletnem prenosu.

Svetovni pokal v spustu na divjih vodah, Celje:

Klasika, četrtek, 9. 6., Sava Dolinka (cilj pri River Campu Bled):

10:00 Start

Sprint, petek, 10. 6., Celje Špica:

16:00 Kvalifikacije

19:00 Finale

Sprint, sobota, 11. 6., Celje Špica:

14:00 Kvalifikacije

19:00 Finale

REZULTATI: http://www.timing-mojstrana.com/

MOBILNA APLIKACIJA Sportity

* Ko prenesete aplikacijo, v okencu password vpišite kodo: VUGQXC

Slalomisti serijo prvih treh tekem svetovnega pokala začenjajo v Pragi in zaključujejo v Ljubljani

Med petkom in nedeljo bo prvo izmed petih tekem za letošnji svetovni pokal v slalomu na divjih vodah gostila Praga. Kot je že običaj, bodo v petek na vrsti kvalifikacije, v soboto polfinala in finala kajakašic in kajakašev ter kvalifikacijske vožnje na čas v ekstremnem slalomu, v nedeljo pa polfinale in finale kanuistk in kanuistov ter glavni del na izpadanje v ekstremnem slalomu.

Slovenske barve na Vltavi bodo zastopali kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, kanuistke Alja Kozorog, Eva Alina Hočevar in Lea Novak, kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše ter kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar. V ekstremnem slalomu bodo nastopili Vid Kuder Marušič, Žan Jakše, Martin Srabotnik in Peter Kauzer med kajakaši ter Ajda Novak med kajakašicami.

Tekmovanje si boste v soboto in nedeljo lahko ogledali v neposrednem prenosu na TV SLO 2, kvalifikacije in polfinala pa preko spleta.

Iz Prage bodo slalomisti odpotovali v Krakov, med 24. in 26. junijem pa jih čaka tretji svetovni pokal v Ljubljani. Julija sledi svetovno prvenstvo v Augsburgu, v drugi polovici avgusta pa še svetovna pokala v Pauju in La Seu d’Urgellu.

REZULTATI in SPLETNI PRENOS: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/prague-2022