Prihajajoči konec tedna izbirne tekme na Gorenjskem in v Italiji

0
482

Pred tekmovalkami in tekmovalci je še en pomemben konec tedna, ki bo odločal, kdo bo letos zastopal slovenske kajakaške barve na največjih mednarodnih tekmovanjih. V soboto in nedeljo odločilni izbirni tekmi v Italiji čakata slalomiste, v soboto se bodo za mesta v ekipi na Bledu potegovali sprinterji in sprinterke na mirnih vodah, v ponedeljek pa bo Sava Dolinka gostila državno prvenstvo v klasičnem spustu in prvo izbirno tekmo v spustu.

Slalomisti za mesta v ekipi v Ivrei

Slovenske slalomistke in slalomisti se že nahajajo v italijanski Ivrei, kjer bo v soboto na sporedu močna mednarodna tekma, ki bo služila tudi kot tretja in četrta izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance.

V soboto se bo tekmovanje začelo ob 9.30, v nedeljo pa ob 9. uri.

Več: https://www.ivreacanoaclub.info/

Sprinterji na Bledu

V soboto bodo svojo formo in pripravljenost na Bledu preizkušali sprinterji na mirnih vodah. Čaka jih kar naporen dan, saj bodo vse izbirne tekme izvedene v istem dnevu. Na startu pričakujemo najboljše člane – Špelo Ponomarenko Janić, Anjo Osterman, Jošta Zakrajška, Vida Debeljaka in Roka Šmita, kakor tudi najboljše predstavnike in predstavnice v mladinski konkurenci in konkurenci do 23 let.

Ob 11.30 je predviden start tekem na 500-metrski razdalji, ob 13.40 tekme na 1000 metrov, ob 16.10 pa še preizkušnje na 200 metrov.

Rezultati bodo objavljeni na: www.timing-mojstrana.com

Spustaši v ponedeljek na Savi Dolinki

Serija izbirnih tekem za sestavo ekipe v spustu na divjih vodah se začenja z državnim prvenstvom v klasičnem spustu, ki bo v ponedeljek potekalo na Savi Dolinki pri Šobcu. Preizkušnji na Savi prihodnji konec tedna (6.-8. maj) sledijo še tri tekme (dva sprinta in en klasični spust) na Soči, natančneje v Trnovem ob Soči. Rezultati bodo objavljeni na: www.timing-mojstrana.com