Savšek tudi v drugo najboljši.

0
597

V Tacnu se je zaključilo močno mednarodno tekmovanje v slalomu na divjih vodah. Slovenski predstavniki v nedeljo niso bili tako uspešni kot v soboto, saj se je tokrat zmage veselil le Benjamin Savšek, Urša Kragelj pa je bila znova druga.

Benjamin Savšek je med kanuisti znova upravičil vlogo favorita in poznavanje domače proge ter zmagal še drugi dan zapored. Na drugo mesto je tokrat priveslal Rus Kirill Setkin, na tretje pa Italijan Roberto Colazingari. Luka Božič je bil četrti, med deseterico pa se je uvrstil še Jure Lenarčič, ki si je delil peto mesto z Italijanom Stefanom Cipressijem.

Na zmagovalne stopničke se je znova uvrstila tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je bila druga. Zaostala je le za Avstrijko Viktorio Wolffhardt, tretja pa je bila Poljakinja Joanna Medon Polaczyk. Ajda Novak je bila 12., Lea Novak 13., Eva Terčelj pa 18.

Med kajakaši se je tokrat najvišje izmed Slovencev uvrstil Martin Srabotnik, na peto mesto. Žan Jakše je preizkušnjo končal kot šesti. To sta bila edina slovenska kajakaša med najboljšo deseterico. Zmagal je Francoz Boris Neveu, pred Švicarjem Martinom Dougoudom in Italijanom Zenom Ivaldijem. Tako olimpijski prvak Joe Clarke kot podprvak Peter Kauzer sta v prvi vožnji prejela po 50 kazenskih sekund in ostala brez finalnega nastopa.

V finalu kanuistk je veslala Nina Bizjak in osvojila deveto mesto. Zmagala je Avstrijka Nadine Weratschnig, druga je bila Čehinja Monika Jančova, tretja pa Slovakinja Sona Stanovska.

Med dvojci sta bila najuspešnejša Čeha Kašpar in Šindler, druga sta bila Slovaka, olimpijska prvaka, Peter in Ladislav Škantar, tretja pa večkratna dobitnika olimpijskih kolajn Peter in Pavol Hochschorner, prav tako s Slovaške.

 

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/final_nedelja.pdf

 

FOTO: Urban Štebljaj