Se bo v Franciji ponovil Tacen 2005?

0
551

Ljubljana, 30. junija (STA) – Kajakaše in kanuiste od danes do nedelje čaka letošnje evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Eden vrhuncev letošnje sezone bo potekal v francoskem prizorišču L”Argentiere – La Bessee, ki ga je slovenska reprezentanca že preizkusila, med drugim tudi ko se je vračala z zadnje tekme letošnjega svetovnega pokala v Seu d”Urgellu. Prav slednje tekmovanje je varovancem trenerja Fedje Marušiča s prvim mestom Petra Kauzerja in tretjim Dejana Kralja vlilo optimizma pred prvenstvom stare celine.


Reprezentanti so na prizorišče evropskega prvenstva prispeli že v začetku tedna, tako da so izkoristili še nekaj dni za trening. V Francijo so sicer odpotovali kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, kanuisti Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Marko Mihelič, kajakašica Nina Mozetič in kanuista v dvosedu Aljaž Kulovec ter Simon Hočevar. Danes so na sporedu kvalifikacije kajakašic in kanuistov ter ekipni tekmi 3 x C-1 v moški in 3x K-1 v ženski konkurenci.


Na lanskem evropskem prvenstvu v Tacnu je Kauzer osvojil drugo mesto v kajaku, skupaj s Kraljem in Andrejem Nolimalom pa je bil v ekipni vožnji prvi. Hrastničan meni, da lahko uspeh glede na trenutno pripravljenost ponovijo. Visoko v ekipni vožnji meri tudi kanuistična ekipa, čeprav najizkušenejši Stevanovič ni v najboljši formi. Za dvojec Hočevar/Kulovec bo to sploh prvo veliko tekmovanje, v svetovnem pokalu pa je že dokazal, da se lahko približa finalu. Neznanka je predvsem pripravljenost Nine Mozetič, ki je šele dobro pozdravila poškodbo rame, tekme svetovnega pokala pa je izpustila tudi zaradi študijskih obveznosti.