Sedaj je uradno – OI v Tokiu so prestavljene na leto 2021.

0
580

Thomas Bach, predsednik MOK, Shinzo Abe, premier Japonske, predsednik organizacijskega odbora Tokio 2020, minister za OI, guverner Tokia ter nekaj drugih odgovornih oseb, so danes opravili sestanek, na katerem so razpravljali o pandemiji koronavirusa ter vplivih na življenje in priprave na OI.

V trenutnih okoliščinah sta se tako Bach kot Abe strinjala, da je potrebno XXXII olimpijske igre v Tokiu prestaviti in da jih ne bo mogoče organizirati v letošnjem letu, a hkrati poudarila, da ne smejo biti izvedene kasneje kot poleti leta 2021. S to odločitvijo so poskrbeli za varnost tako športnikov kot vseh ostalih, vpetih v organizacijo olimpijskih iger, ter mednarodne skupnosti.

Vodilni so se strinjali, da lahko OI v Tokiu predstavljajo žarek upanja za svet v teh težkih trenutkih, zaradi česar bo olimpijski ogenj ostal v japonski prestolnici. Prav tako so se odločili, da bo ime športnega dogodka ostalo enako, torej olimpijske in paraolimpijske igre Tokio 2020.

 

Več: https://www.olympic.org/news/joint-statement-from-the-international-olympic-committee-and-the-tokyo-2020-organising-committee