Sezona se začenja tudi na savskih brzicah.

0
626

Po marčevski odpovedi uvodnih kajakaških tekmovanj v Tacnu, ko je izvedbo tekem odnesel previsok vodostaj Save, bo kot kaže ta vikend uvod v sezono 2018 vendarle doživela tudi Ljubljana.

Program tekmovanj v soboto in nedeljo bo enak kot je bil predviden v marcu, in sicer bo v soboto slalomsko tekmovanje potekalo v ogrevalnem kanalu, kjer bodo nastopali vsi, od najmlajših cicibanov do članov. Start prve sobotne vožnje je predviden za 10. uro, druga vožnja pa naj bi se začela ob 11.30.

Prav tako v soboto bo na Savi potekalo tudi tekmovanje v spustu na divjih vodah, ki bo hkrati tudi izbirna tekma za uvrstitev v mladinsko reprezentanco v spustu na divjih vodah. Mladinci, člani, veterani in rekreativci bodo startali v Medvodah in preizkušnjo končali v Tacnu, mlajše kategorije pa bodo veslale med Vikrčami in Tacnom. Start spusta za mlajše bo ob 15. uri, start tekme med Medvodami in Tacnom pa bo ob 16. uri.

V nedeljo bo tekmovanje potekalo še na slalomskem poligonu v Tacnu. Prva vožnja se bo začela ob 11. uri, druga pa ob 13. uri.   

 

Vljudno vabljeni!