Sezono odprli tudi spustaši.

0
354

Dan po uvodni slalomski tekmi v Tacnu so se na Savo podali še tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah. V klasičnem spustu med Medvodami in Tacnom je v konkurenci kajakašev najhitreje do cilja priveslal član KKK Ljubljana Simon Oven, ki je bil 13 sekund in pol hitrejši od klubskega kolega Anžeta Urankarja. Na tretje mesto se je uvrstil član KKK Tacen Vid Debeljak.

Med kanuisti sta prvi dve mesti osvojila Hrvata Tomislav Lepan in Luka Obadić, do tretjega mesta pa je priveslal Luka Žganjar. Peter Žnidaršič je bil četrti (oba KKK Ljubljana). Žnidaršič in Žganjar sta po posamičnem nastopu v kanuju znova odhitela na start in se od Medvod do Tacna spustila še v dvojcu.

V mladinski konkurenci kajakašev so vsa mesta na zmagovalnih stopničkah zasedli tekmovalci domačega kluba iz Tacna. Zmagal je Matic Firm, drugi je bil Matevž Matjašec, tretji pa Gregor Sedeu. Najboljša mladinka je bila Jana Hočevar iz KKK Ljubljana, drugo mesto si je priveslala Lea Novak (KKK Tacen), tretje pa Živa Brglez iz Brodarskega društva Hrastnik. Med veterani je najhitreje veslal Jože Hafner, drugi je bil Hrvat Nenad Viljavec, tretji pa član KKK Bohinj Đorđe Mihajlović.