Simon Oven na maratonu Adiža do drugega mesta, Urankar peti, Novak šesti.

0
627

Na znanem kajakaškem maratonu Adiža, ki je pretekli vikend potekal v Italiji, je nastopilo tudi nekaj slovenskih reprezentantov. Izmed Slovencev se je tokrat najbolj izkazal Simon Oven, ki je v svoji kategoriji zasedel drugo mesto. Pred njim se je uvrstil le Nemec Markus Gickler, tretji pa je bil predstavnik Bosne in Hercegovine Darko Savić. V absolutni konkurenci je bil Oven sicer 18.

Pri vrhu v razvrstitvi mladincev sta bila tudi Anže Urankar in Tim Novak. Slednji je bil šesti, Urankar pa mesto pred njim. Pred slovenskima predstavnikoma so se zvrstili samo Italijani. Najhitrejši v tej konkurenci je bil Andrea Bernardi, drugi je bil Fabrizio Garbarino, tretji pa Francesco Ciotoli. Anže Urankar je v cilj sicer priveslal kot 40., Tim Novak pa kot 44.

Na maratonu sta se preizkusila tudi svetovna podprvaka v kanuističnem dvojcu Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta v absolutni konkurenci zasedla 82. mesto, v razvrstitvi dvojcev pa sta bila 15. Zmagal je francoski kajakaški dvojec, ki sta ga sestavljala odlična francoska kajakaša in reprezentanta v spustu na divjih vodah, Quentin Bonnetain in Remi Pete. Francoza sta bila zmagovalca tudi v absolutni razvrstitvi, saj sta za celoten maraton potrebovala uro in 56 minut, najbližja zasledovalca pa sta za njima zaostala za dve minuti. Drugo in tretje mesto med dvojci je ostalo v Italiji. Filippo Vicenzi in Andrea dal Bianco sta bila druga, Mariano Bifano in Riccardo Mattiello pa tretja.

 

Rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Maraton_Adiža_2015__nhXw.pdf

 

Foto: Massimo Samaritani/https://www.facebook.com/adigemarathon.canoe.kayak.rafting