Simon Oven v Treignacu tik pod zmagovalnimi stopničkami.

0
325

V francoskem Treignacu ta konec tedna poteka tekma za svetovni pokal v spustu na divjih vodah, kjer nastopajo tudi trije slovenski predstavniki. Med kajakaši so tekmovali Simon Oven, Nejc Žnidarčič in Urban Novak. Simon Oven je klasično preizkušnjo končal na četrtem mestu.

Uvodni dan tekme na reki Vezere je bil na sporedu klasični spust, kjer je tik pod zmagovalnim odrom končal Simon Oven. Ljubljanski kajakaš, sicer aktualni svetovni in evropski prvak v klasičnem spustu, je za bronom zaostal za manj kot tri sekunde. Zmagal je Francoz Felix Bouvet, pred Čehom Adamom Satkejem in še enim Francozom Cyprienom Lerichom. Najboljši trojici kajakašev je priznanja podelil nekdanji francoski predsednik Francois Hollande.

Na osmem mestu je preizkušnjo v klasičnem spustu končal Nejc Žnidarčič, ki bo eden izmed glavnih favoritov za zmago v nedeljski sprinterski tekmi, mladinski reprezentant Urban Novak pa je zasedel končno 15. mesto.

Slovenska ekipa v Franciji je tokrat nekoliko manjša, saj Anže Urankar in Tim Novak manjkata zaradi študijskih obveznosti, kanuist Blaž Cof pa zaradi službenih.

V preostalih kategorijah, kjer svojih predstavnikov nismo imeli, so blesteli Francozi in Italijani. Med kanuisti so prva tri mesta zasedli domačini Louis Lapointe, Stephane Santamaria in Theo Viens, med kajakašicami je zmagala Italijanka Mathilde Rosa, pred Francozinjama Charlene Le Corvaisier in Taro Ince, med kanuistkami je bila najhitrejša Italijanka Cecilia Panato, drugo in tretje mesto pa sta si priveslali Francozinji Helene Raguenes in Manon Durand. Tudi med dvojci je bilo popolno francosko zmagoslavje s tremi posadkami na zmagovalnem odru. Najhitrejša sta bila Quentin Dazeur in Stephane Santamaria, druga sta bila Tony Debray in Louis Lapointe, tretja pa Theo Viens in Etienne Klatt.

V nedeljo bo na sporedu še preizkušnja v sprintu na divjih vodah. Dopoldne bodo potekale kvalifikacije, ob 17. uri pa je predviden začetek final.