Slalomisti na Češkem, spustaši v Avstriji.

0
519

Tekmovalci na divjih vodah ne počivajo. Po uspešnih nastopih slalomistov na svetovnem pokalu v Londonu in Tacnu, tekmovalce pred premorom čaka še tretja tekma za svetovni pokal v Pragi, ki je lani gostila svetovno prvenstvo. Aktivni bodo tudi spustaši na divjih vodah, ki jih čaka začetek serije svetovnih pokalov v Avstriji.

Slalomisti bodo s tekmami začeli v petek, ko bodo na sporedu kvalifikacije v vseh kategorijah, v soboto in nedeljo pa bodo sledile še polfinalne, finalne in ekipne preizkušnje. Po tekmi v Pragi bo sledil premor do začetka avgusta, ko bosta sledili še tekmi v Španiji in Nemčiji.

Več o svetovnem pokalu v Pragi lahko najdete na: http://prague.worldcup.events.slalom.canoeicf.com/en/home

 

Spustaši na divjih vodah, ki so prejšnji teden navdušili na svetovnem prvenstvu v Valtellini, ko so osvojili šest kolajn, bodo nastopili še na tekmah za svetovni pokal. Serija teh tekem bo letos v celoti izvedena v Avstriji, saj tekmovalce najprej čakajo preizkušnje v Lofru, zaključek pa bo prvič potekal na Dunaju. Ta konec tedna bodo spustaši tako nastopili v Lofru, prihodnji konec tedna pa še v avstrijski prestolnici, ki je ob začetku meseca gostila tudi slalomsko evropsko prvenstvo.