Slalomisti na Reunionu uspešni na prvi tekmi v letu 2022

0
422

Nekaj naših slalomistov na divjih vodah se v teh dneh nahaja na Reunionu, kjer opravljajo trening pred začetkom slalomske sezone 2022. V okviru priprav so na otoku, ki leži v Indijskem oceanu, nastopili na testni tekmi. Slovenci so dosegli štiri uvrstitve na zmagovalni oder. 

V konkurenci tekmovalcev in tekmovalk iz Francije, Italije, Češke, Slovaške, Španije, Kanade in Poljske so slovenske barve zastopali olimpijski prvak Benjamin Savšek, kajakašica Ajda Novak, kanuistka Alja Kozorog ter kajakaša Peter Kauzer in Martin Srabotnik. 

V konkurenci kajakašev je zmagal Peter Kauzer, ki je v obeh vožnjah s progo opravil brez kazenskih sekund. Na koncu je bil približno sekundo in pol hitrejši od Italijana Giovannija de Gennara, ki je prav tako v cilj priveslal brez dodatnih kazenskih sekund. Tretje mesto si je priveslal Poljak Dariusz Popiela. V isti konkurenci je veslal še Martin Srabotnik in bil šesti.

Olimpijski prvak Benjamin Savšek je med kanuisti tokrat moral premoč priznati mlajšemu tekmecu iz Italije. Raffaello Ivaldi je bil od Savška tokrat hitrejši za 26 stotink sekunde. Na tretje mesto je priveslal Francoz Yohann Senechault. 

Prav tako drugo mesto si je priveslala tudi kajakašica Ajda Novak, ki je zaostala le za Francozinjo Evo Petracha. Prvouvrščeni tekmovalki sta ločili dobri dve sekundi in pol. Na tretje mesto je prišla še ena Francozinja, in sicer Emma Vuitton. 

V konkurenci kanuistk je veslala Alja Kozorog in prišla do tretjega mesta. Pred njo sta se uvrstili Italijanka Elena Borghi in Francozinja Camille Castryck.