Slalomisti na svetovnem pokalu v Krakovu, mladi sprinterji na EP v Auronzu.

0
578

Pred nami je še en kajakaško obarvan konec tedna. Sprinterje na mirnih vodah med četrtkom in nedeljo čakajo nastopi na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v italijanskem Auronzu, slalomiste na divjih vodah pa druga tekma svetovnega pokala, ki bo potekala v Krakovu.

V Italiji bo na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane Slovenijo zastopalo osem sprinterjev na mirnih vodah, ki bodo veslali v sedmih čolnih. V mladinskem kajakaškem dvojcu na 1000 metrov bosta tekmovala Filip Toplikar in Tit Faletič, preostali slovenski reprezentanti pa bodo veslali v kajakaških enojcih. Med mlajšimi člani bo Alan Apollonio tekmoval na 1000-metrski razdalji, Rok Šmit na 200 in 500 metrov, na omenjenih dveh razdaljah prav tako tudi Mia Medved med kajakašicami. Med mladinkami bo Taja Smukavec nastopila na 200 in 500 metrov, Jan Markelj na 500 in 1000 metrov, Miha Fartek pa na 200 metrov.

Prve tekme bodo na sporedu v četrtek, in sicer se bodo tekmovalci in tekmovalke merili v kvalifikacijah na 1000 in 500 metrov. V petek sledijo polfinala na 1000 in 500 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. Prve kolajne bodo podelili v soboto, ko bodo na vrsti finala na 1000 metrov. Popoldne sledijo še polfinala na 200 metrov. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 500 in 200 metrov.

Na prizorišču druge tekme svetovnega pokala v Krakovu pa se že mudi naša reprezentanca v slalomu na divjih vodah, kamor je odpotovala neposredno s prve tekme svetovnega pokala, ki jo je gostil slovaški Liptovski Mikulaš. Program tekmovanja bo enak kot pretekli konec tedna. V petek bodo s kvalifikacijami začeli kanuisti in kajakašice, popoldne pa bodo sledili še kajakaši in kanuistke. V soboto bodo na sporedu polfinalne in finalne vožnje kanuistov, kajakašic in mešanih dvojcev, v nedeljo pa še kanuistk in kajakašev ter tekma v ekstremnem slalomu na divjih vodah.

 

Spletna stran EP v Auronzu: http://lnx.auronzo2018.eu/

Startne liste in rezultati: http://www.europecanoeevents.com/live-results?gmt=2&gmt2=-120

Program prvenstva: http://lnx.auronzo2018.eu/documents/timetable/

 

Spletna stran svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, Krakov 2018: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/krakow-2018