Slalomisti po pripravah še na tekmi

0
424

Liptovski Mikulaš, 19. aprila – Slovenski slalomisti bodo po petih dneh treninga na progi v Liptovskem Mikulašu, kjer bo v juniju evropsko prvenstvo v slalomu, nastopili še na dobro zasedeni mednarodni tekmi. Priprav se udeležuje večji del kandidatov za nastop v reprezentanci.


Prva dva dni priprav je nekaj nelagodja povročila gneča v skupini za trening, kjer so slovenski tekmovalci trenirali skupaj z ekipo Rusije in nekaterimi slovaškimi klubi. Kvalitetnejši trening je bilo mogoče izvajati v naslednjih treningih, ko so si termin delili s špansko reprezentaco. Sicer pa je po besedah glavnega trenerja Fedje Marušiča motivacija za trening pri vseh tekmovalcih na visokem nivoju in priprave potekajo optimalno.


V soboto in nedeljo bodo nastopili tudi na dveh močnih mednarodnih tekmah.  Poleg vseh slovaških tekmovalcev bodo na tekmovanju nastopile tudi reprezentance Švice, Poljske, Rusije, Španije, Ukrajine, Češke in Švedske, kar bo za naše slalomiste odličen test pred zaključnim delom priprav na izbirna tekmovanja.    


Andrej Jelenc