Slovenci odlični v kvalifikacijah EP v spustu na divjih vodah

0
426

Po dveh tekmovalnih dneh klasičnega spusta je na evropskem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Španiji prišel čas za slovensko paradno disciplino – sprint. V kvalifikacijah so se slovenski reprezentanti zelo izkazali. Četverica si je sobotni finale zagotovila že s prvim nastopom.

Na reki Esla v španskem Saberu ta teden poteka evropsko prvenstvo v spustu na divjih vodah. Medtem ko z izkupičkom na tekmah v klasičnem spustu Slovenci ne morejo biti prav zadovoljni, so v sprintu v petkovih kvalifikacijah zablesteli. Po prvem nastopu je v sobotni finale vodilo prvih pet mest v vsaki izmed kategorij in večji del naše reprezentance je svojo nalogo opravil že v prvo.

V najmočnejši konkurenci kajakašev, kjer je na startu največ tekmovalcev, je s kvalifikacijsko vožnjo najbolje opravil Nejc Žnidarčič. Primorec je do cilja potreboval 36 sekund in 79 stotink, kar je 760 tisočink manj kot drugouvrščeni Belgijec Maxime Richard. Na tretje mesto je z zaostankom sekunde in šestih desetink prišel Anže Urankar. Neposredno v finale sta se uvrstila še četrtouvrščeni Francoz Felix Bouvet in kot peti naš Simon Oven.

Tim Novak, naš četrti predstavnik med kajakaši, je bil v prvi vožnji 16., zato je moral na progo še v drugo. V drugem nastopu je bil šesti in se tudi on brez težav uvrstil v finale, kjer bo nastopilo 15 najhitrejših kajakašev kvalifikacij.

Na prvenstvu imamo še dve kajakašici. Ana Šteblaj, ki je na dveh letošnjih tekmah svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah zabeležila zmago in drugo mesto, je upravičila vlogo ene izmed favoritk in se z drugim časom kvalifikacij tudi ona neposredno uvrstila v sobotni finale. Debitantka na članskih evropskih prvenstvih Nika Ozimc je prav tako nastopila dobro in bila po prvi vožnji 11., tako da je tudi ona nastopila še v drugi kvalifikacijski vožnji. V drugi je mlada kajakašica v cilj priveslala kot deseta ter tako prišla do svojega prvega finala na članskih prvenstvih.

V soboto se bo evropsko prvenstvo zaključilo s posamičnimi finali in ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah.

Rezultati: https://www.conersyslive.com/Results/Schedule?chid=999

Spletni prenos: https://www.youtube.com/channel/UCpy6ymNkyOTWAtWX8-svhag