Slovenci uspešni na mednarodnem kajakaškem maratonu v Franciji.

0
409

V Franciji je danes potekal znameniti kajakaški maraton Ardeche, ki je privabil številne udeležence iz 15 držav, med njimi tudi Slovenije. V absolutni konkurenci je sprinter Jošt Zakrajšek v kajakaškem dvojcu s Špancem Kikom Vego osvojil drugo mesto, v mladinski konkurenci je zmagal Urban Novak, med mladinkami je bila Ana Šteblaj prva, Živa Jančar tretja,v mladinski konkurenci kanuistov pa je s progo najhitreje opravil Nejc Gradišek.

Po nekaj letni odsotnosti se je v Francijo znova odpravil sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek, ki je v Pont d”Arcu združil moči s španskim kajakašem Kikom Vego, s katerim opravi velik del priprav. Slovensko-španska naveza je bila blizu zmagi, saj ju je od prvega mesta ločila vsega sekunda. S progo sta najhitreje opravila Francoza Quentin Bonnetain in Etienne Hubert, ki sta od starta do cilja potrebovala eno uro, 40 minut in osem sekund. Tudi tretje mesto je ostalo v Franciji, saj sta ga osvojila Nicolas Lambert in Stephane Boulanger.

V posamični konkurenci kajakašev med člani so veslali slovenski reprezentanti v spustu na divjih vodah. Simon Oven je bil tokrat 18., Anže Urankar 19., Tim Novak pa 25. Zmagal je Španec, sicer dobitnik več kolajn s prvenstev v kajakaškem maratonu, Walter Bouzan Sanchez, drugi je bil Nemec Andreas Heilinger, tretji pa Španec Alberto Plaza Sagredo.

Povsem na vrhu je maratonsko preizkušnjo med mladinci zaključil Urban Novak, ki je v absolutni konkurenci v cilj priveslal kot 44. Na stopničkah sta mu družbo delala Francoza Clement Monjanel in Elias Blais.

Na prvo mesto med kajakašicami v konkurenci mladink se je uvrstila Ana Šteblaj, druga je bila Coline Husson, na tretjem mestu pa je nastop sklenila Živa Jančar.

V konkurenci mladincev je bil najhitrejši tudi slovenski kanuist Nejc Gradišek, na drugo mesto pa se je uvrstil Hrvat Maks Smadilo.

V preostalih kategorijah nismo imeli svojih predstavnikov.

Foto: Maks Frančeškin