Slovenci v kajakaškem krosu obstali v osmini finala

0
244

Druga tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Pragi se je zaključila s preizkušnjami kajakaškega krosa. Ajda Novak je bila 17., Tine Kancler 19., Eva Terčelj 27., Vid Kuder Marušič pa je obstal v kvalifikacijskih vožnjah na čas.

Zadnji dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah na Vltavi so slovenske barve v kajakaškem krosu zastopali Ajda Novak, Eva Terčelj, Tine Kancler in Vid Kuder Marušič. Iz kvalifikacijskih voženj na čas so se v glavni del tekmovanja na izpadanje uvrstili Kancler ter obe kajakašici, Vid Kuder Marušič pa je bil tokrat izven mest, ki so vodila v naslednjo fazo tekmovanja.

Žal so vsi trije slovenski predstavniki, ki so napredovali v glavni del, svoj nastop sklenili v prvi fazi izločilnih skupinskih bojev – v osmini finala, saj so prav vsi naredili napake. Ajda Novak je bila na koncu uvrščena na 17. mesto, Eva Terčelj na 27., Tine Kancler pa na 19.

V ženski konkurenci je zmagala Britanka Kimberley Woods, pred Čehinjo Terezo Fišerovo in Italijanko Stefanie Horn, med kajakaši pa sta za dvojno švicarsko zmagoslavje poskrbela Dmitri Marx in Jan Rohrer, bron pa si je priboril Francoz Titouan Castryck.

Prihodnji konec tedna bo svetovni pokal potekal v Ljubljani, in sicer med 15. in 18. junijem.