Slovenska mirnovodaša napredovala v polfinale

0
509

Poznan, 28. julija (STA) – S kvalifikacijskimi vožnjami na 1.000 in 500 metrov se je danes v Poznanu začelo evropsko prvenstvo v kajaku in kanuju na mirnih vodah. Slovenske barve na jezeru Malta zastopata Jernej Župančič Regent in Špela Ponomarenko. Prvi dan sta v disciplini K-1 nastopila tako na 1.000 kot na 500 metrov in se na obeh razdaljah tudi uvrstila v petkov polfinale.


Tako Župančič Regent, 11. z lanskega EP, kot Ponomarenkova sta v kvalifikacijah na 1.000 m v svojih skupinah zasedla četrti mesti, na 500 m pa se je 25-letni Koprčan, ki se je na EP pripravljal skupaj s Slovaki, kot šesti v skupini prebil v nadaljnje tekmovanje. Leto mlajša Ponomarenkova, ki je lani skupaj z Antonio Panda na istem prizorišču v K-2 osvojila peto mesto na 1.000 m in osmo na 500 m, je v svoji skupini prav tako zasedla šesto mesto, ki pa je bilo dovolj za preboj v polfinale.


“Špeli na 500 m ni bilo treba veslati na polno, saj je bila v majhni skupini, iz katere so se vse tekmovalke uvrstile dalje. Sicer pa je bila dopoldan na 1.000 m še 50 metrov pred ciljem tretja, s čimer bi se uvrstila neposredno v finale, toda malce je zmanjkalo, tako da jo jutri čaka še en nastop. Po pričakovanjih je odveslal tudi Jernej, ki računa na dobro uvrstitev predvsem na daljši preizkušnji, toda v polfinalu ga spet čaka zelo težka skupina nasprotnikov. Vendar cilj ostaja finale in upamo, da se bo vse izšlo,” je dejal direktor reprezentanc Andrej Jelenc.


žV petek so na sporedu polfinalne vožnje na omenjenih dolžinah, v soboto pa finala na 1.000 m in kvalifikacije ter polfinala na najkrajši, 200-metrski progi, kjer bo nastopila tudi Ponomarenkova. Prvenstvo se bo končalo v nedeljo s finali na 200 in 500 m.