Slovenski kajakaši so na SP v spustu v ekipni tekmi zasedli 4. mesto.

0
452

Les Arcs – Slovenski kajakaši so na svetovnem prvenstvu v spustu v ekipnih vožnjah ostali brez kolajne. Na koncu so se morali zadovoljiti s četrtim mestom. Potem ko je Nejc Žnidarčič v klasičnem spustu zasedel odlično tretje mesto, so na klasični tekmi v ekipni vožnji kajakaši Simon Oven, Tim Kolar in Nejc Žnidarčič zasedli četrto mesto. Za bronom so slovenski kajakaši zaostali slabih šest sekund. Zmagali so Francozi, drugo mesto je pripadlo Čehom, tretja pa je bila ekipa Nemčije.

Kljub nehvaleženemu četrtemu mestu je bil Simon Oven zadovoljen: “Veslali smo dobro in občutek je bil dober. Postavili smo osem sekund boljši čas, kot ga je dosegel Tim Kolar na posamičnih vožnjah, a žal ni bilo dovolj. Zame je tudi četrto mesto uspeh, ki sem ga zelo vesel. Simon Oven, ki je bil 12. na posamični tekmi, je pokazal, da bo nanj v prihodnje treba resno računati.

V soboto bodo na sporedu kvalifikacije v sprintu, kjer bo naslov svetovnega prvaka branil Nejc Žnidarčič, v nedeljo pa bodo na vrsti še finala v posameznih in ekipnih vožnjah.

V petek bodo imeli tekmovalci prost dan, na sporedu pa bo veteransko svetovno prvenstvo, kjer bosta nastopila Borut Tuma in Dag Flajs.