Špela Ponomarenko Janić državna prvakinja še na 500 metrov.

0
617

V Murski Soboti je potekal še drugi tekmovalni dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. V konkurenci kajakašic na 500 metrov si je naslov prvakinje priveslala Špela Ponomarenko Janić, med kajakaši je bil najboljši Rok Šmit, med kanuisti pa Dejan Jakomin. Najhitrejši moški kajakaški dvojec na 200 metrov je bil Rok Šmit – Miha Fartek, ženski pa Mia Medved – Eva Jeklin. Med dvojci na 1000 metrov sta slavila Anže Urankar in Simon Oven ter Tjaša in Manca Mikelj, na 5000 metrov pa Jošt Zakrajšek in Tjaša Mikelj. 

Še drugi dan zapored je na najvišjo stopničko med kajakašicami stopila Špela Ponomarenko Janić, ki je na 500-metrski razdalji za dve sekundi in pol prehitela siceršnjo kolegico v dvojcu Anjo Osterman, na tretje mesto pa je znova priveslala Mia Medved. 

Anja Osterman je po dveh drugih mestih tega vikenda povedala: »Prvič sem veslala v Murski Soboti. Proge so nekoliko smešno označene, saj so boje le na startu in cilju, tako da se je težko orientirati, kam iti. S svojimi tekmami sem lahko zadovoljna. Bila sem dvakrat druga, veslala sem tako kot sem si zadala.«

Zelo tesen je bil moški kajakaški finale na 500 metrov, kjer je Rok Šmit za 22 stotink sekunde ugnal Jošta Zakrajška, na tretje mesto pa je priveslal Miha Fartek. »Tekma je bila dobra, udarila sva se do konca, bilo je zelo zanimivo. Pogoji so dobri, voda je mirna. Bila je zabavna tekma,« je povedal Rok Šmit, ki je ta konec tedna zabeležil kar precej nastopov: »V letošnji sezoni se zaenkrat še bolj ukvarjamo s kondicijo, tako da se to ne pozna toliko. Bolj je problematična vročina.« 

V kanuju je tako kot na 200 metrov zmagal Dejan Jakomin, pred Majem Oštrbenkom in Nejcem Gradiškom. 

V konkurenci kajakaških dvojcev na 200 metrov sta bila brez prave konkurence Rok Šmit in Miha Fartek. Bohinjska naveza je bila več kot šest sekund hitrejša od Mateja Ivančiča in Mateja Madruše, na tretje mesto pa sta priveslala Jakob Stanič in Matija Preskar. V ženski konkurenci dvojcev na 200 metrov sta si naslov državnih prvakinj priveslali Mia Medved in Eva Jeklin, pred Nejo Vodopivec in Melanie Schembri Waite ter Brino Novak in Tjašo Flegar. Na 1000 metrov sta bila med dvojci najhitrejša Anže Urankar in Simon Oven, druga sta bila Alen Mugerli in Jan Černe, tretja pa Anže Pikon in Andraž Korošec. Med kajakašicami sta na 1000m zmagali sestri Manca in Tjaša Mikelj, pred Mio Medved in Evo Jeklin ter Nejo Vodopivec in Melanie Schembri Waite. 

Na najdaljši 5000-metrski razdalji je med kajakaši daleč najboljši čas dosegel Jošt Zakrajšek, ki je bil skoraj dve minuti hitrejši od vseh tekmecev. Na drugo mesto je priveslal Simon Oven, tretji pa je bil Tit Faletič. V ženski konkurenci je večino tekme vodila Ana Šteblaj, ki pa je v zadnjem delu izgubila moč, tako da jo je prehitela Tjaša Mikelj, na tretje mesto pa je priveslala Manca Mikelj. 

Tudi v nedeljo so se za državne naslove potegovali tudi mlajši člani in članice, mladinci in mladinke, mlajši mladinci in mladinke ter starejši mlajši dečki in deklice. 

 

Vsi rezultati so na voljo na: http://www.timing-mojstrana.com/8-8-9-8-2020-murska-sobota-drzavno-prvenstvo-v-sprintu-namirnih-vodah-2020/