Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman najboljši športnici Kopra.

0
554

Čeprav se je leto 2020 že prevesilo v drugo polovico, so danes razglasili najboljše športnike preteklega leta v Kopru, pa tudi v Brežicah. V Kopru sta se nagrade veselili Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, v Brežicah pa Vid Oštrbenk.

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova sta si nagrado prislužili z osvojitvijo dveh kolajn na lanskem svetovnem prvenstvu v Szegedu ter osvojitvijo olimpijske kvote za nastop na OI v Tokiu. “Tudi Koprčani smo lahko veseli, da imamo veliko uspešnih športnikov. Špeli Ponomarenko Janić in Anji Osterman želim, da jima uspe veliki met na olimpijskih igrah v Tokiu, Toniju Vodišku, da tudi kajtanje postane olimpijski šport, najboljši ekipi pa, da se še naprej tako hrabro bori,” je povedal korpski župan Aleš Bržan. Najboljši športnik je postal Toni Vodišek, najboljša ekipa pa košarkarji Kopra Primorske.

Najboljše športnike leta 2019 so razglasili tudi v Brežicah, kjer je kraljevala družina Oštrbenk. Vid Oštrbenk je bil izbran za najboljšega športnika občine Brežice. V lanskem letu je Vid kolajne osvajal tako v slalomu kot spustu.Nagrado je prejel tudi Maj Oštrbenk, in sicer za perspektivnega športnika leta 2019, Mitja Oštrbenk pa je bil izbran za najboljšega trenerja leta.

 

Foto: Facebook Kajak kanu klub Žusterna, Facebook Mitja Oštrbenk