Špela Ponomarenko Janić najboljša športnica Kopra.

0
444

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić, ki se na novo sezono trenutno pripravlja v Avstraliji, je bila na podelitvi Športnik leta v koprski Bonifiki izbrana za najboljšo športnico v mestni občini Koper. Naziv ni presenečenje, saj je članica kajakaškega kluba Žusterna na lanskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru priveslala do odličnega četrtega mesta, ob tem pa sezono končala na stopničkah v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Med dobitniki 271 priznanj, kolikor so jih podelili najboljšim športnikom in športnicam mestne občine Koper, se je znašlo kar nekaj članov obalnih kajakaških klubov. Med dobitniki priznanj za vrhunski športni dosežek so bili tako Kajak kanu klub Adria, Kajak kanu klub Žusterna, Kajak kanu klub Orka in Kajak kanu Ankaran.  

Na prireditvi so obiskovalci lahko uživali tudi ob razstavi likovnih del koprskih osnovnošolcev, ki so se odzvali na natečaj športne zveze Koper in medgeneracijskega centra Morje Koper na temo Špelinega olimpijskega nastopa v Riu de Janeiru.

Kaj so ustvarili učenci in učenke koprskih šol, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.