Sprinterji konec tedna na Češkem.

0
598

Češke Račice bodo med petkom in nedeljo gostile drugo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Slovenske barve bodo tokrat zastopali trije tekmovalci: Anja Osterman, Jošt Zakrajšek in Maks Frančeškin.

Po nekaj dobrih rezultatih, ki so jih slovenski tekmovalci dosegli na prvi tekmi v Milanu (parakajakaš Dejan Fabčič je bil drugi, kajakaški dvojec Apollonio – Blaževič je veslal v dveh finalih A, Jošt Zakrajšek je bil 6. na 5000 metrov) sprinterji na mirnih vodah nestrpno pričakujejo drugo tekmo svetovnega pokala, ki bo tokrat na Češkem. Na tekmovanje z najvišjimi pričakovanji znova odhaja kajakaš Jošt Zakrajšek, ki v Milanu z nastopom na 1000 metrov ni bil preveč zadovoljen, precej bolj pa s šestim mestom, ki ga je dosegel na 5000-metrski razdalji. Na omenjenih razdaljah bo veslal tudi v Račicah. Na prav vseh razdaljah (200, 500, 1000 in 5000 metrov) bo tekmovala edina slovenska predstavnica Anja Osterman. Prvi nastop na tekmah svetovnega pokala v sprintu čaka Ljubljančana Maksa Frančeškina, ki bo nastopil na 200- in 500-metrski razdalji.

V petek bodo, tako kot že v Milanu, na sporedu kvalifikacije in polfinala na 500 in 1000 metrov, v soboto tekmovalce čakajo finala na omenjenih razdaljah, v popoldanskem delu programa pa še kvalifikacije in polfinala na 200 metrov. V nedeljo dopoldne sledijo finala na 200 metrov in nekaj preostalih final na 500 metrov, prav ob koncu tekmovanja pa še tekme na 5000-metrski razdalji.

Uradna stran tekmovanja: http://www.racice2014.com/