Sprinterji opravili s prvim dnem evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v Italiji.

0
526

Sprinterji na mirnih vodah se ta konec tedna mudijo na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Auronzu. Na jezeru Santa Caterina so danes potekale kvalifikacije na 1000- in 500-metrskih razdaljah, kjer si je večina slovenskih reprezentantov zagotovila napredovanje v polfinale.

Kot prvi iz slovenske reprezentance se je na tekmovališče podal kajakaš Jan Markelj, ki je najprej veslal v kvalifikacijah mladincev na 1000 metrov. V svoji kvalifikacijski skupini je postavil šesti čas, skupno sedemnajstega, tako da si je zagotovil napredovanje v polfinale na tej razdalji, ki bo na sporedu jutri. Kasneje je nastopil še na pol krajši razdalji. Na 500 metrov je v cilj priveslal kot sedmi, skupno je imel 21. čas. Tudi ta rezultat je zadostoval za polfinalni nastop.

Na 1000-metrski razdalji je v kvalifikacijah kajakašev do 23 let nastopil Alan Apollonio. Primorec je v svoji skupini v cilj priveslal kot četrti. V skupni razvrstitvi tekmovalcev vseh skupin je Apollonio dosegel deseti čas. Tudi on si je brez težav zagotovil napredovanje v drugo fazo tekmovanja, torej v polfinale.

Skupno 13. mesto med mlajšimi članicami na 500 metrov je zabeležila Mia Medved. Varovanka Stjepana Janića je bila v svoji kvalifikacijski skupini četrta in si brez težav zagotovila napredovanje v polfinale.

Med mladinkami je na 500 metrov nastopila Taja Smukavec. Edina slovenska predstavnica med mladinkami je v svoji skupini v cilj priveslala kot sedma in se prav tako uvrstila v polfinale. V skupni razvrstitvi vseh tekmovalk na tej razdalji in v starostni skupini je imela 16. rezultat prvega tekmovalnega dne.

Med mlajšimi člani na 500 metrov pa se je v kvalifikacijah meril Rok Šmit, ki je v nedeljo še tekmoval na sredozemskih igrah. Tokrat je v svoji kvalifikacijski skupini v cilj priveslal kot četrti. Doseženi čas je zadostoval za skupno 17. mesto, čaka pa ga tudi nastop v polfinalu na tej razdalji.

Med mladinskimi kajakaškimi dvojci na 1000 metrov sta veslala Tit Faletič in Filip Toplikar. Slovenska kajakaša sta ciljno linijo svoje kvalifikacijske skupine prečkala osma in žal obstala v tej fazi tekmovanja, saj je v polfinale kot zadnje vodilo sedmo mesto.

V petek bodo v Italiji najprej na sporedu polfinala na 500 in 1000 metrov, popoldne pa še kvalifikacije na 200 metrov.

 

 

Rezultati: http://www.europecanoeevents.com/live-results?gmt=2&gmt2=-120