Sprinterji prvi dan EP v Beogradu uspešno preko kvalifikacij na 500 in 1000 metrov

0
23

Uvodni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Beogradu smo videli štiri slovenske čolne in vsi so svojo nalogo opravili uspešno. Uvrstili so se v petkove polfinalne vožnje na 500- in 1000-metrski razdalji.

Na Adi Ciganliji so prvi dan EP v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane veslali Mia Medved, Tit Faletič, Matevž Manfreda ter Santiago Leban Parada in Tjaš Til Kupsch.

Kot prvi izmed Slovencev se je na Savsko jezero podal Tit Faletič, ki je v prvi kvalifikacijski skupini kajakašev do 23 priveslal do petega mesta in se s tem uvrstil v petkov polfinale. Popoldne je veslal še v kvalifikacijah mlajših članov na 500 metrov in bil v svoji skupini prav tako peti, tako da se bo za nastop v finalu potegoval v petkovem polfinalu na tej razdalji.

Dva nastopa sta imela uvodni dan tudi mladinca Santiago Leban Parada in Tjaš Til Kupsch, ki sta tekmovala med kajakaškimi dvojci na 1000 in 500 metrov. Bolje sta se odrezala na krajši razdalji, kjer sta v cilj kvalifikacijske skupine priveslala kot druga. Za dobri dve sekundi sta zaostala za Poljakoma Alexom Boruckijem in Pavlom Slowinskim, ki sta se uvrstila neposredno v finale A na 500 metrov, medtem ko bosta Leban Parada in Kupsch priložnost za preboj med najboljšo deveterico lovila v petkovem polfinalu. V kvalifikacijah na 1000 metrov sta v cilj priveslala kot peta in se prav tako uvrstila v polfinale.

Edina predstavnica med kajakašicami na prvenstvu v Srbiji – Mia Medved – je nastopila v kvalifikacijah mlajših članic na 500 metrov. V cilj je priveslala kot četrta, za zmagovalko skupine Katinko Hofmann iz Nemčije, Danko Katrine Jensen in Portugalko Mario Rei. Tudi Mio bomo v petek spremljali v polfinalu na 500 metrov, kasneje pa tudi v kvalifikacijah na 200 metrov.

Četrto mesto v kvalifikacijski skupini mladincev kajakašev na 500 metrov si je priveslal še Matevž Manfreda. Pred njim so se zvrstili Madžar Balint Kollek, Italijan Achille Spadacini in Bolgar Georgi Nikolov. Tako kot Mio, Matevža v petek čaka polfinale na 500 metrov in kvalifikacije na 200 metrov.

REZULTATI: https://timetable.europecanoeevents.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

PRENOS: https://www.youtube.com/CanoeEurope

Foto: Igor Vujanović / Srbska kajakaška zveza