Sprinterji za mesta v državni reprezentanci na Jarunu.

0
505

Sprinterji na mirnih vodah se v Zagrebu potegujejo za mesta v državni reprezentanci, prvi dan pa so že potekale kvalifikacijske preizkušnje na 200, 500 in 1000 metrov. Do večjih presenečenj ni prišlo, saj so se na Jarunu v ospredju znašli Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić, Jošt Zakrajšek in Vid Debeljak.

V dveh nastopih na 200 metrov je med kajakašicami najhitreje do cilja priveslala Anja Osterman. Obakrat se je za njo s približno sekundo zaostanka uvrstila Špela Ponomarenko Janić, ki se vrača v tekmovalni ritem po oktobrskem rojstvu hčerke Sofie. Tretje mesto si je priveslala Avstrijka Viktoria Schwarz, četrta pa je bila obakrat Mia Medved.

V moški konkurenci kajakašev je bil v dveh nastopih najhitrejši Vid Debeljak, ki smo ga vajeni z divjevodaških tekem (je tudi aktualni evropski prvak v sprintu na divjih vodah), a se je letos orientiral na nastope v sprintu na mirnih vodah. Na drugo mesto se je uvrstil kajakaš bohinjskega kluba Rok Šmit, na tretje pa Dar Veter Larikov iz Kajak kanu kluba Žusterna.

Med mladinci je bila na 200 metrov najhitrejša Manca Mikelj, za njo pa sta se zvrstili Neja Vodopivec in Tjaša Mikelj. V konkurenci kajakašev v tej starostni skupini je s progo najhitreje opravil Miha Fartek, drugi je bil Matevž Manfreda, tretji pa Filip Toplikar.

V soboto so potekale tudi tekme na 1000 metrov. Med kajakaši je bil po pričakovanjih najhitrejši Jošt Zakrajšek, na drugo mesto je priveslal Alan Apollonio, na tretje pa Jan Markelj. V mladinski konkurenci je zmagal Matevž Manfreda, pred Janom Černetom in Alenom Mugerlijem, v mladinski konkurenci kajakašic pa je bila najhitrejša Manca Mikelj, druga je bila Neja Vodopivec, tretja pa Tjaša Mikelj.

V nedeljo sledi še en dan kvalifikacijskih preizkušenj na Jarunu. Sprinterji na mirnih vodah bodo letos tekmovali na dveh svetovnih pokalih v Poznanju in Duisburgu, evropskih igrah v Bakuju, svetovnem prvenstvu v Szegedu, mladince in mlajše člane pa čakajo tekme v Račicah in Pitestiju.

 

Vsi rezultati so na voljo na: http://www.timing-mojstrana.com/wp-content/uploads/SprintIzbirneZagreb-rezultati_sobota.pdf