Spustaši na svetovnem pokalu v Franciji

0
559

Pred nami je še en kajakaško obarvan konec tedna. V petek se v Treignacu začenja drugi sklop letošnjih tekem za svetovni pokal v spustu na divjih vodah. V Franciji bo nastopila mlada slovenska ekipa, saj so naši najboljši in izkušeni kajakaši Nejc Žnidarčič, Anže Urankar, Simon Oven in Tim Novak sezono zaključili prejšnji konec tedna v Bratislavi.

Slovenske barve bodo zastopale kajakašice Ana Šteblaj, Nika Ozimc in Živa Jančar ter kajakaša Lenart Stanovnik in Tjaš Til Kupsch. Omenjeni tekmovalci in tekmovalke so letos odlično nastopili na domačem evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Solkanu, sedaj pa bodo dobili priložnost nabiranja izkušenj v močni članski konkurenci. Lenart Stanovnik je postal mladinski evropski prvak v sprintu na divjih vodah,Tjaš Til Kupsch je bil tretji med mladinci v klasičnem spustu, Ana Šteblaj je bila med tekmovalkami do 23 let bronasta tako v sprintu kot v klasiki, Živa Jančar in Nika Ozimc pa sta bili članici ekip, ki sta prav tako prišli do kolajn v Solkanu.

V petek je na vrsti klasični spust, v soboto sledi tekma v sprintu na divjih vodah, v nedeljo pa še klasični spust s skupinskim startom.

Spletna stran: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-cup/treignac-2021