Spustaši odlični v La Seu d”Urgellu.

0
431

Slovenski spustaši so se mudili na Pokalu Pirenejev v La Seu d”Urgellu, kjer bo ob koncu septembra letos potekalo tudi svetovno prvenstvo v sprintu na divjih vodah. Na sobotnem ECA evropskem pokalu v sprintu na divjih vodah sta na stopničke stopila Nejc Žnidarčič in Anže Urankar, v nedeljo pa je poleg omenjenih dveh reprezentantov med najboljšimi tekmo končal še kanuist Blaž Cof.

Tako kot v soboto je s progo na regi Segre med kajakaši najhitreje opravil Nejc Žnidarčič. Na nedeljski tekmi za točke ICF je drugo mesto s sekundo in 28 stotinkami zaostanka tekmo osvojil Anže Urankar, tretji pa je bil Francoz Maxence Barouh. V nedeljo je v finalu veslal še Simon Oven in bil 15. Tim Novak in Urban Novak sta tekmo zaključila v kvalifikacijah.

Na nedeljski tekmi smo imeli predstavnika med najboljšo trojico tudi med kanuisti. Blaž Cof je namreč zasedel tretje mesto. Hitreje od njega sta veslala le Francoz Louis Lapointe in Čeh Ondrej Rolenc.

Za končno razvrstitev v Pokalu Pirenejev je štel seštevek rezultatov sobotne tekme ECA evropskega pokala in nedeljske tekme za točke ICF v sprintu na divjih vodah. Med kajakaši je zmagal Nejc Žnidarčič, pred Francozom Maxenecem Barouhom in Anžetom Urankarjem. Simon Oven je bil sedmi, Tim Novak enajsti, Urban Novak pa 21. V kanuju je bil Blaž Cof skupno tretji. Zmagal je Francoz Louis Lapointe, drugi pa je bil Čeh Ondrej Rolenc.