Spustaši znova na Kitajskem.

0
656

Konec tedna bo Kitajska gostila zaključek letošnjega svetovnega pokala v spustu na divjih vodah. V Azijo je odpotovala malo številčna slovenska ekipa, ki jo sestavljajo izkušeni Nejc Žnidarčič ter mladinca Erazem Šavli in Urban Novak.

Še pred klasično in sprintersko preizkušnjo svetovnega pokala na Kitajskem, ki bo potekala ta konec tedna, pa so spustaši pretekli konec tedna že nastopili na odprtem prvenstvu Kitajske v Panžihui. Na odličnem šestem mestu je sprintersko preizkušnjo končal Erazem Šavli, kot 13. pa je v cilj priveslal Urban Novak. Nejc Žnidarčič na tej tekmi ni nastopil. Zmage se je veselil Francoz Maxence Barouh, ki je bil od drugouvrščenega Nemca Yannicka Lemmna hitrejši za vsega tri stotinke, na tretjem mestu pa je končal še en Francoz Hugues Moret, ki je za zmagovalcem zaostal za devet stotink.

Tekmovalci in tekmovalke, ki so se odpravili na Kitajsko, so v okviru tekmovanja nastopili še v preizkušnji klasičnega spusta. Tudi v tej divjevodaški disciplini so kraljevali Francozi, ki so med kajakaši zasedli vsa tri prva mesta. Najhitrejši je bil Felix Bouvet, na drugo mesto je priveslal Maxence Barouh, na tretje pa Hugues Moret. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Urban Novak, ki je bil osmi, Nejc Žnidarčič je zasedel 12. mesto, Erazem Šavli pa je bil 14.

Kot omenjeno konec tedna sledi še zaključek letošnjega svetovnega pokala, kjer se bo Nejc Žnidarčič potegoval za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

 

Več fotografij: https://live.photoplus.cn/activity/live/pc/74134775/#/