Spustaški izbirni tekmi prestavljeni na Savo.

0
529

Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah bi morali ob koncu tedna tekmovati na Kolpi, vendar so morali organizatorji zaradi pomanjkanja vode tekmovanji v slalomu in spustu odpovedati. Nadomestni izbirni tekmi za spustaško ekipo bosta na Savi. NOVO! Sredina tekma šteje le kot članska izbirna!

Vremenske razmere to pomlad niso najbolj naklonjene slovenskim kajakašem in kanuistom. Potem ko so na tradicionalnem otvoritvenem slalomu sezone v Tacnu  zaradi pomanjkanja vode morali cilj postaviti že pred zadnjim padcem, so bili organizatorji zaradi istih težav prisiljeni odpovedati tekmi v slalomu in spustu, ki naj bi jih Kolpa gostila med petkom in nedeljo. Slalomska preizkušnja je dokončno odpovedana, tekmi v spustu, tako klasična kot sprinterska preizkušnja, pa sta prestavljeni na Savo pri Prusniku. Tekmi na Kolpi bi morali biti prvi izbirni za sestavo spustaške reprezentance, zato ju niso dokončno odpovedali, ampak prestavili na lokacijo, kjer je nivo reke dovolj visok za izvedbo tekmovanja. Klasični spust pri Prusniku bo tako na sporedu v nedeljo (start ob 10.30), sprinterska preizkušnja pa bo organizirana prihodnjo sredo, 4. aprila, s startom prve vožnje ob 16.30. Druga vožnja bo sledila ob 17.30.

NOVO! 30.3.2012 – Večina članov strokovnega sveta Kajakaške zveze Slovenije je mnenja, da se izbirna tekma v spustu- sprint, ki bo organizirana v Prusniku v sredo, 4.4.2012 šteje le za člane. Ker se mladinci zaradi šole težko udeležijo tekem med tednom, ter ker je mladinsko prvenstvo v spustu šele meseca septembra je še dovolj časa za izpeljavo nadomestne tekme s Kolpe. Predlog je, da se izvede nova mladinska izbirna tekma na progi v Solkanu 22.7.2012.