Štipendije MOK za Špelo Ponoarenko, Luko Božiča in Sašota Taljata

0
551

V okviru praznovanja 19. obletnice ustanovitve OKS so v Portorožu pred dnevi potekali Dnevi OKS. V okviru praznovanja je predsednik OKS mag. Janez Kocjančič z izbranimi  športniki podpisal tudi pogodbe o štipendiranju iz programa olimpijske solidarnosti.


Med prejemniki štipendij, ki so vezane na priprave na olimpijske igre London 2012 so tudi trije športniki Kajakaške zveze Slovenije. To So Špela Ponomarenko, Luka Božič in Sašo Taljat. Štipendije se financirajo iz posebnega svetovnega programa “Olympic Scholarships for Athletes »London 2012«” . Namenjene so za priprave in kvalificiranje na POI London 2012, mesečna višina štipendije pa je 500 USD.


Del sredstev se namenja neposredno športniku, del pa NPŠZ, namenjena pa so za pokrivanje stroškov treninga, stroškov trenerja,  strokovne ekipe, ki skrbi za športnika, prevoza na olimpijska kvalifikacijska tekmovanja in zdravstvenih in nezgodnih zavarovanj.


S pomočjo štipendije iz olimpijske solidarnosti se bodo pogoji športnikov za kvalificiranje na olimpijske igre 2012 prav gotovo izboljšali, štipendija pa pomeni še dodatno motivacijo v okviru priprav na igre.