Štirje Slovenci na stopničkah skupne razvrstitve ECA mladinskega pokala v slalomu.

0
580

S tekmama v Čeških Budejovicah se je zaključila letošnja serija tekmovanj za ECA evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah. Šest prizorišč in dvanajst tekem je bilo vključenih v letošnjo serijo, katere so se udeležili tudi slovenski predstavniki. Ti sicer niso nastopili na vseh tekmah, med drugim so prav vsi izpustili tekmo v Krakovu, a vseeno so bili naši bodoči slalomski asi uvrščeni povsem pri vrhu.

Po seštevku točk na podlagi končnih uvrstitev na tekmah v Valstagni, Augsburgu, Flattachu, Solkanu, Krakovu in Čeških Budejovicah, so se med najboljšo trojico uvrstili štirje Slovenci. Med kajakaši do 18 let je bil Štefan Božič drugi, Lenart Burgar pa tretji. Med kanuisti do 18 let je Juš Javornik zasedel skupno drugo mesto, med kajakašicami do 16 let pa je bila Sara Belingar tretja.

Med najboljšo deseterico pri kajakaših do 18 let lahko najdemo še Vida Oštrbenka na petem mestu, med kajakaši do 16 let je bil Urban Gajšek šesti, Twan Lange pa sedmi. Eva Alina Hočevar se je med kajakašicami do 16 let uvrstila na deveto mesto, v kanuju v isti starostni skupini pa je bila sedma. Sedmo mesto je med kanuistkami do 18 let zasedla Lea Novak. Med kanuisti do 18 let je bil prav tako sedmi Jaka Bernat. Tudi med kanuisti do 16 let je sedmo mesto pripadlo Slovencu, in sicer Lenartu Laporniku, Adam Križaj je sezono končal na desetem mestu.

Na prizoriščih so potekale tudi tekme za tekmovalke in tekmovalce v kategoriji do 14 let, a ta starostna kategorija ni uradi del ECA mladinskega evropskega pokala. Med kanuisti do 14 let je bil Martin Gale drugi, tretji mesti pa sta osvojila kajakašica Naja Pinterič in kajakaš Žiga Zidar. Med najboljšo deseterico najdemo še kajakaša Jakoba Šavlija, ki je bil osmi, in Vida Polenčiča na desetem mestu, kanuista Žiga Lina Hočevarja, ki je bil peti, ter kajakašici Nežo Jan Stupico in Brino Zupan, ki sta se uvrstili na skupno sedmo oziroma osmo mesto. Asja Jug je bila med kanuistkami deveta.

 

 

Celotna skupna razvrstitev je na voljo tuwww.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/ECAJuniorSlalomCup2018_skupno_Tcgc.pdf