Svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah v ZDA odpovedano.

0
536

Mednarodna kajakaška zveza je pravkar sporočila, da za april predvidenega svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah v Združenih državah Amerike ne bo.

»Mednarodna kajakaška zveza, Ameriška kajakaška zveza, Nantahala center in organizacijski odbor svetovnega pokala, z velikim razočaranjem sporočajo, da so bili primorani odpovedati za april načrtovano ICF člansko svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah in štiri tekme svetovnega pokala, ki bi morali potekati v Nantahali in na reki Cheat,« so zapisali.

Kot so še sporočili so bili zaradi vse večje grožnje, ki jo predstavlja koronavirus, ter  uvedenih omejitev pri potovanjih v Združene države Amerike, organizatorji prisiljeni odpovedati vsa predvidena tekmovanja. Čeprav odpoved prinaša številne nevšečnosti je zdravje na prvem mestu.

Svetovno prvenstvo bi moralo potekati med 26. in 30. aprilom, tekme svetovnega pokala pa med 3. in 8. majem. ICF je še sporočil, da razprave, kako se bo nadaljeval tekmovalni koledar v spustu na divjih vodah, še potekajo.