Svetovno slalomsko prvenstvo za mladince in U23 s Kitajske na Poljsko

0
37

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je sporočila, da bo prihodnje leto svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane potekalo na Poljskem.

Kajakaška proga v Krakovu bo prihodnje leto znova gostila najboljše mlade svetovne slalomistke in slalomiste na divjih vodah. Poljaki so z organizacijo vskočili po odpovedi kitajske kajakaške zveze, ki je načrtovani dogodek odpovedala zaradi nenehnih negotovih razmer na Kitajskem glede ukrepov preprečevanja širjenja Covid-19.

Krakov je stalno prizorišče kajakaških tekmovanj najvišjega nivoja, od svetovnih pokalov, evropskih prvenstev do svetovnih prvenstev za mladince in mlajše člane. Nazadnje so na tej progi svetovno prvenstvo za mladince in U23 gostili leta 2019. Naslednje leto bo tekmovanje potekalo med 15. in 20. avgustom.

»Zelo smo hvaležni poljski kajakaški zvezi, da je v tako kratkem času priskočila na pomoč z organizacijo svetovnega prvenstva v slalomu za mladince in U23, kar je zelo pomemben dogodek v razvoju naših mladih tekmovalcev,« je povedal predsednik odbora ICF za slalom na divjih vodah Jean-Michel Prono.

»Krakov in poljska kajakaška zveza vedno gostita vrhunske dogodke, zato sem prepričan, da bo tudi prihodnje leto izjemno. Seveda smo razočarani, ker ne moremo imeti tekmovanja na Kitajskem, vendar popolnoma razumemo okoliščine,« je še dodal.

Že pred svetovnim prvenstvom za mladince in mlajše člane bo Krakov gostil tudi slalom na divjih vodah v okviru evropskih iger, kjer bo slalom prihodnje leto debitiral, medtem ko je bil sprint na mirnih vodah že vključen na igrah v Bakuju in Minsku.