Ta konec tedna gre v Tacnu zares.

0
550

Medtem ko so spustaši na divjih vodah že opravili z izbirnimi tekmami, te sedaj čakajo slalomiste na divjih vodah, pa tudi sprinterje na mirnih vodah. Slednji se bodo za mesta v ekipi potegovali 4. in 5. maja v Zagrebu, že ta konec tedna pa z izbirnimi tekmami v Tacnu začenjajo slalomisti.

V soboto in nedeljo bodo savske brzice gostile drugo tekmo ECA evropskega pokala v slalomu na divjih vodah in tekmo za točke ICF, še bolj pomembno pa je dejstvo, da bosta tako sobotni kot nedeljski nastop pomembna v razvrstitvi izbirnih tekem. Na startu bodo tako vsi najboljši slovenski tekmovalci, ki se bodo borili za mesta v ekipi, ki bo letos nastopala na evropskem prvenstvu v Pauju, svetovnem prvenstvu in olimpijskih kvalifikacijah v La Seu d”Urgellu ter na tekmah svetovnega pokala.

Poleg slovenskih slalomistk in slalomistov na seznamu prijavljenih lahko najdemo še predstavnike Italije, Avstrije, Švice, Združenih držav Amerike, Švedske, Nizozemske, Ukrajine, Hrvaške in Madžarske. Med bolj zvenečimi imeni, ki se bodo poleg Slovencev potegovali za čim višja mesta, so dobitniki kolajn z največjih mednarodnih tekmovanj, kot so Giovanni de Gennaro, Zeno Ivaldi, Michal Smolen, Stefanie Horn, Roberto Colazingari, Viktoria Us …

V soboto bodo na vrsti kvalifikacije mednarodne tekme, v nedeljo pa še polfinale in finale. V razvrstitvi slovenskih izbirnih tekem bo štela prva vožnja sobotnih kvalifikacij, v nedeljo pa bo za izbirno tekmo štel polfinale. V primeru, da se slovenski tekmovalec ne bo uvrstil v polfinale mednarodne tekme, bo skupaj z ostalimi neuvrščenimi startal posebej, izven polfinala. Tako bodo pridobili dva izmed štirih rezultatov za izbirne tekme. Še dva rezultata pa bosta znana po izbirnih tekmah 4. in 5. maja, ki bosta potekali v Bratislavi. Tekma na Slovaškem bo sestavljena iz dveh voženj (dveh v soboto in dveh v nedeljo), a bosta tako v soboto kot v nedeljo za rezultat izbirnih tekem štela rezultata prve vožnje.

 

Začetek sobotne in nedeljske tekme v Tacnu je predviden za 10:30, a si organizatorji v primeru previsokega vodostaja Save pridržujejo pravico do sprememb. V nedeljo bo po koncu slalomske tekme v Tacnu potekalo tudi državno prvenstvo v ekstremnem slalomu na divjih vodah.

 

Spletni prenos v živo iz Tacna bo na voljo na Youtube kanalu Kajakaške zveze Slovenije: https://www.youtube.com/user/kajakzveza

 

Rezultati bodo na voljo na: www.timing-mojstrana.com