Ta konec tedna v akciji sprinterji na mirni in divji vodi.

0
440

Tekmovalce tudi ta konec tedna čaka napet program. Mladinci in mlajši člani bodo v Franciji tekmovali na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah, sprinterje na divjih vodah pa čaka še finalna tekma svetovnega pokala na Dunaju.

Evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah bo potekalo v francoskem Mantes-en-Yvelinesu. Slovensko ekipo zastopa sedem reprezentantov: kajakašica Anja Osterman ter kajakaši Matic Klobučar, Simon Oven, Maks Frančeškin, Jani Jarc, Rok Šmit in Jan Šmit. Tekmovanja se bodo začela že v četrtek, prvenstvo pa se bo zaključilo v nedeljo.

Več o tekmi lahko najdete na uradni strani: http://mantesenyvelinescanoe2014.com/

Podrobnejši program prvenstva: http://mantesenyvelinescanoe2014.com/wp-content/uploads/2013/11/MANTES2014_Programme.pdf

 

Še zadnje dejanje v članski sezoni spusta na divjih vodah pa bo ta vikend potekalo na Dunaju. Na progi, ki je letos že gostila člansko evropsko prvenstvo v slalomu, se bodo tekmovalci pomerili na tekmi v sprintu na divjih vodah, ki bo tudi dala odgovor, kateri tekmovalci bodo sezono svetovnega pokala končali pri vrhu. Po zmagi v Lofru visoko cilja Nejc Žnidarčič, ki bo prvi adut maloštevilčne slovenske ekipe. Poleg njega sta na tekmo prijavljena le še Anže Urankar in Vid Debeljak.

Stran avstrijske zveze: http://www.kanuverband.at/