Ta teden stiskamo pesti za mlade sprinterje in divjevodaše.

0
586

Pred nami je še en pester teden, poln kajakaških dogodkov. Mladi sprinterji bodo ta teden tekmovali na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki bo v Romuniji, ter na olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) na Madžarskem. V Bohinju bo v soboto na sporedu slovenski pokal v sprintu na mirnih vodah za mlajše kategorije ter preizkušnja v rekreativnem maratonu. Že jutri se v Avstriji začenja svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, v soboto in nedeljo pa bo Krakov gostil tekmi evropskega pokala v slalomu na divjih vodah.

 

Svetovno prvenstvo v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, Murau (AVT)

 

Na prvenstvu v Avstriji bodo nastopali mladinci, pa tudi mlajši člani, ki bodo ciljali na najvišja mesta. V konkurenci mlajših članov bodo veslali Vid Debeljak, Anže Urankar, Tim Novak, Gregor Sedeu in Luka Žganjar, med mladinci pa Eva Alina Hočevar, Vid Oštrbenk, Vid Svetina, Urban Novak, Matic Firm, Juš Javornik in Maj Oštrbenk.

Jutri bo v Murauu otvoritev prvenstva, prva tekma – posamična tekma v klasičnem spustu – pa sledi v sredo. V četrtek bodo mladi spustaši tekmovali v ekipni tekmi klasičnega spusta, v petek pa jih čakajo kvalifikacije posamične sprinterske preizkušnje. V soboto se bo prvenstvo zaključilo s finali posamične sprinterske preizkušnje ter ekipnimi tekmami v sprintu na divjih vodah.  

 

Uradna stran prvenstva: https://www.canoeicf.com/wildwater-canoeing-world-championships/murau-2017/

 

Svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, Pitesti (ROU)

 

Tudi na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane bomo imeli svoje predstavnike. Med kajakašicami bo čim višja mesta lovila Mia Medved, ki se je letos že izkazala na evropskem mladinskem prvenstvu v Beogradu. Mia bo tekmovala na 200 in 500 metrov. V moški konkurenci mladincev bomo imeli dva predstavnika, in sicer Jana Marklja in Mateja Toplikarja. Skupaj bosta veslala v mladinskem kajakaškem dvojcu na 1000 metrov, nato pa vsak posebej še v enojcu. Jan Markelj bo med mladinci tekmoval v kajaku na 500 metrov, Matej Toplikar pa prav tako v kajaku med mladinci na 200 metrov.

V četrtek se bo prvenstvo začelo s kvalifikacijami in polfinali na 1000 metrov, v petek pa sledijo še preizkušnje na 500 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. V soboto bodo na vrsti finala na 1000 metrov ter polfinala na 200 metrov. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 500 in 200 metrov.  

 

Uradna stran prvenstva: https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-world-championships/pitesti-2017

 

Olimpijski festival evropske mladine (EYOF), Gyor (MAD)

 

Na Madžarsko sta odpotovala Neja Vodopivec in Miha Fartek. Slovenska sprinterja bosta nastopila tako na 200- kot 500-metrski razdalji. V torek bodo na sporedu kvalifikacije na 500 metrov, v sredo sledijo polfinala ter finala A in B na tej razdalji. V petek ju čakajo kvalifikacije na 200-metrski progi, v soboto pa polfinale in finale na tej razdalji.

 

Uradna stran: http://gyor2017.hu

 

ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah, Krakov (POL)

 

Uradna stran tekmovanja: http://www.ecajuniorslalomcup.eu/