Tit Faletič državni prvak v kajakaškem maratonu.

0
269

Bohinjsko jezero je danes gostilo 13. bohinjski kajakaški maraton, ki je štel tudi za državno prvenstvo v tej kajakaški disciplini, in tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. V članski konkurenci si je naslov državnega prvaka v kajakaškem maratonu priveslal Tit Faletič, med mladinkami je zmagala Manca Mikelj, med mladinci pa Alen Mugerli.

Kajakaš Kajak kluba Soške elektrarne Tit Faletič si je priveslal naslov državnega prvaka v kajakaškem maratonu na letošnjem 13. bohinjskem kajakaškem maratonu. Za dvajset kilometrov dolgo progo je potreboval eno uro, 34 minut in 44 sekund, dve sekundi manj od drugouvrščenega tekmovalca domačega kluba Roka Šmita. Na tretje mesto je priveslal član kajakaškega kluba Orka Tomaž Minarik.

V konkurenci mladink je naslov državne prvakinje v maratonu pripadel Manci Mikelj, ki je bila na 15 kilometrov dolgi progi hitrejša od Tjašo Mikelj (obe KKK Bohinj), bronasto kolajno pa si je priveslala Tia Franca iz KKK Žusterna.

Na 15-kilometrski razdalji so se preizkusili tudi mladinci. V tej kategoriji so prva tri mesta zasedli člani KK Soške elektrarne. Zmagal je Alen Mugerli, pred Matevžem Manfredo in Jakobom Stojanovičem.

V absolutni konkurenci bohinjskega maratona med rekreativci je zmagal Robi Mikelj, pred Darkom Logarjem in Hrvatom Dušanom Brkušaninom.

Na Gorenjskem so se danes na progo podali tudi najmlajši, ki so nastopili na tekmi slovenskega pokala za mlajše kategorije. V konkurenci starejših dečkov in deklic so veslali na 10 kilometrov dolgi progi, kjer je v konkurenci kajakašic Naja Pinterič iz KKK Čatež zmagala pred Urško Kocjančič iz KKK Orka, med kajakaši pa je bil najhitrejši Tom Pirš iz KKK Orka medtem ko sta se Santiago Leban Parada in Jure Kragelj iz KK Soške elektrarne uvrstila na drugo in tretje mesto.

Na pol krajši razdalji, 5000 metrov, so veslali mlajši dečki in deklice. Za dvojno zmago Soških elektrarn med kajakaši sta poskrbela Tjaš Velikonja in Andrej Jeklin, tretji pa je bil Jan Rogelšek iz KKK Žusterna. Med deklicami je slavila Gaja Lamot iz KKK Orka, pred Deborah Jakomin in KKK Adria Ankaran in Eleonore Pogačnik iz Orke.

Najmlajši – cicibani in cicibanke – so veslali na 2000 metrov. Med kajakaši so na zmagovalne stopničke stopili Nik Prodan iz KKK Orka, Lan Kovačič iz KKK Adria Ankaran in Nejc Leskovec Kankaraš iz KKK Žusterna, med kajakašicami pa Ana Mikelj in Neža Habjan iz KKK Bohinj ter Staša Šmitran iz KKK Adria Ankaran.

Vsi rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/DP_in_MARATON_BOHINJ_2019_rezultati_DKY7.xls