Tjaš Til Kupsch najboljši mladinec Krumlovskega maratona

0
209

Na Češkem je potekal tradicionalni Krumlovski maraton, ki so se ga udeležili tudi slovenski tekmovalci. Tjaš Til Kupsch je zmagal med mladinci, Blaž Mihelič je bil tretji, na drugo mesto pa se je uvrstila kajakašica Ana Šteblaj.

Mladi kajakaši so na Češkem poskrbeli za nekaj odličnih rezultatov. Na zmagovalne stopničke mladinske kategorije sta se namreč uvrstila Tjaš Til Kupsch, ki je zmagal, in Blaž Mihelič, ki je osvojil tretje mesto. V isti konkurenci je bil Tilen Peklaj 24. Med slovenska kajakaša se je na drugo mesto uvrstil Nemec Pablo Calliet. V absolutni konkurenci je bil Kupsch 31., Mihelič 38., Peklaj pa 133.

V članski konkurenci kajakašev je bil Maks Frančeškin sedmi, skupno 32. Med kajakaši člani je slavil Italijan Riccardo Minolli, drugi je bil Belgijec Jasper Bonte, tretji pa Čeh Vojtech Prochazka.

V konkurenci kajakašic se je Ana Šteblaj uvrstila na drugo mesto, z minuto zaostanka za zmagovalko Mario Weber iz Nemčije. Tretja je bila Nemka Lisa Koestle. Ana Šteblaj je bila 52. med vsemi udeleženci maratona.

V mladinski konkurenci kajakašic je slovenske barve zastopala Sara Globokar in bila šesta, v skupni razvrstitvi tekmovanja 137. Prva tri mesta v tej konkurenci so zasedle Čehinje Kristina Novosadova, Michaela Anna Zedničkova in Štepanka Kleinova.

S 36 kilometrov dolgo maratonsko progo so sicer najhitreje opravili kajakaši v dvojcih. Zmagala sta Čeha Jakub Zavrel in Petr Mojžišek, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstili prav tako češki posadki Martin Kucian – Matouš Pavlik in Lukaš Horak – Oldrich Dašek.