Tjaš Til Kupsch najboljši mladinec na znamenitem maratonu Ardeche

0
53

V Franciji je ta konec tedna potekal znameniti kajakaški maraton Ardeche, ki so se ga udeležili tudi slovenski predstavniki. Najboljši je bil Tjaš Til Kupsch, ki je zmagal v konkurenci mladincev.

V konkurenci več kot 280 čolnov, ki so se podali na maratonsko preizkušnjo slikovite okolice na reki Ardeche, je nastopila tudi peterica Slovencev. V močni konkurenci, kjer so sicer prednjačili francoski reprezentanti v maratonu, sprintu na mirnih vodah in spustu na divjih vodah, je najhitreje od starta do cilja izmed naših predstavnikov priveslal Tjaš Til Kupsch. Bronasti kajakaš letošnje klasične preizkušnje mladinskega evropskega prvenstva v Solkanu je v absolutni konkurenci s časom 2:00,52 osvojil 52. mesto, v konkurenci mladincev pa mu je to prineslo zmago. Z enajstimi sekundami zaostanka se je na drugo mesto med mladinci uvrstil Italijan Andrea Abbiati, tretji pa je bil Francoz Clement Couchoud. Blaž Mihelič je bi v tej konkurenci četrti, v absolutni razvrstitvi pa 77.

Tri predstavnice smo imeli med kajakašicami. Ana Šteblaj je v članski konkurenci priveslala na peto mesto, Živa Jančar pa na osmo. Zmagala je Italijanka Mathilde Rosa, druga jebila Francozinja Lise Vinet, tretja pa Švicarka Hannah Mueller. Absolutno je bila Ana Šteblaj 106., Živa Jančar pa 127.

V mladinski konkurenci kajakašic je tekmovala Nika Ozimc in bila četrta. Pred njo so se uvrstile Italijanki Maya Bagnato in Marta Cecconi ter Francozinja Emma Lacoste. V absolutni konkurenci je Nika zasedla 141. mesto.

Najhitreje so z maratonsko preizkušnjo sicer opravili moški kajakaški dvojci. Vsa prva tri mesta so osvojile francoske posadke. Zmagala sta Paul Jean in Cyrille Carre, druga sta bila Edwin Lucas in Stephane Boulanger, tretja pa Quentin Bonnetain in Etienne Hubert.