Urankar, Šteblaj in Gale članski državni prvaki v sprintu na divjih vodah

0
354

Na Kolpi je danes potekalo tekmovanje za ECA evropski pokal v sprintu na divjih vodah, ki je hkrati štelo tudi za slovensko državno prvenstvo v tej disciplini. V članski konkurenci so se naslovov državnih prvakov veselili kajakašica Ana Šteblaj, kajakaš Anže Urankar in kanuist Martin Gale.

Ob odsotnosti svetovnega prvaka Nejca Žnidarčiča je do naslova državnega prvaka v sprintu na divjih vodah med kajakaši priveslal Anže Urankar, svetovni prvak iz sezone 2017 v tej disciplini. Kajakaš ljubljanskega kluba je bil 69 stotink hitrejši od klubskega kolega Tjaša Tila Kupscha, ki je sicer še mladinec, medtem ko je na tretje mesto priveslal Tim Novak.

Na tekmi evropskega pokala je zmaga v članski konkurenci odšla Anžetu Urankarju, drugi je bil Tim Novak, tretji pa Bošnjak Dušan Mačkić.

Kupsch je zlato kolajno in naslov državnega prvaka osvojil med mladinci, kjer sta mu družbo na odru za zmagovalce delala Jon Šenk in Simon Škof Ojeda. Enak vrstni red v konkurenci mladincev je bil v razvrstitvi evropskega pokala.

Med kajakašicami je naslov državne prvakinje osvojila Ana Šteblaj, ki je bila v cilju dobro sekundo hitrejša od klubske kolegice Žive Jančar. Bron je pripadel mladinki Niki Ozimc.

V članski konkurenci evropskega pokala se je za Ano Šteblaj in Živo Jančar uvrstila Nemka Claudia Mohr Calliet.

Med mladinkami je zmaga na evropskem pokalu in naslov državne prvakinje pripadel Niki Ozimc. Bila je dobrih šest sekund hitrejša od Hane Bedernjak, medtem ko je tretje mesto osvojila Špela Marinko. Vrstni red je bil enak tako v razvrstitvi državnega prvenstva kot evropskega pokala.

Hana Bedernjak je bila najboljša v konkurenci mlajših mladink. Srebro v državnem prvenstvu v tej starostni skupini je pripadlo Špeli Marinko, tretja pa je bila Pija Ana Grzin.

V konkurenci kanuistov je bil najhitrejši Martin Gale, srebrno medaljo v državnem prvenstvu si je priveslal Nejc Gradišek, bron pa Aljaž Marko Golob.

V razvrstitvi evropskega pokala je bil med člani prvi Gale, drugi Gradišek, tretji pa Hrvat Jadran Zonjić.

Aljaž Marko Golob je na evropskem pokalu med mladinci zasedel drugo mesto. Zaostal je za Hrvatom Jankom Presečkim, in sicer za šest sekund in pol, tudi tretje mesto pa je odšlo na Hrvaško po zaslugi Damijana Hohnjeca.

Foto: Metka Savšek

Rezultati: http://www.timing-mojstrana.com/drzavno-prvenstvo-v-sprintu-na-divjih-vodah-za-clane-in-mladince-osilnica-22-10-2022/ in http://www.timing-mojstrana.com/eca-evropski-pokal-v-sprintu-na-divjih-vodah-osilnica-22-10-2022/